Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC Business Solution AMG (2020)

Mercedes-Benz GLC
Mercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLC

UitvoeringGLC 300 e 4MATIC Business Solution AMG
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2022

Aflevering

Mijn vorige auto was een B180 uit 2020 met een 1300cc motor, helaas moest ik hier afscheid van nemen, omdat ik last heb van tinnitus en meniere.
Doordat er in het nieuwe model B180 een lichte motor aanwezig is, en je wat gas geeft ontstaat er een bromtoon die ik niet kan verdragen, het doet zelfs pijn.
Dus moest op zoek naar een zwaardere motor die dit niet heeft.
Een C was niet de oplossing, omdat de instap te laag is.
Toen is de keuze gevallen op een GLC 300e
Heb mijn B180 en mijn SLK uit 2013 ingeruild.
Bij de aflevering had ik het gevoel dat ik niet voor vol werd aangezien, er was ook weinig tijd voor uitgetrokken.
De rij ervaring in deze GLC is geweldig, een stille en comfortabele reiswagen.
Bij thuiskomst even alles doornemen, en er bleek geen automatisch parkeren op te zitten, wat wel in de advertentie stond, ook zat er een Duitse handleiding bij, ook bleek de digitale kilometer in miles uitgevoerd te staan, terwijl de instellingen in km staal.
Er was een afspraak en stond op de verkoopbon dat de type aanduidingen verwijderd zouden worden, was helaas ook niet gebeurd.
heb op 5-9-2022 een berichtje gestuurd van deze onvolkomenheden,
Helaas geen antwoord, we hadden een afspraak bij de aflevering dat ik 8-9 mijn witte nummerplaat zou afhalen, want deze zat er niet bij, wel een trekhaak.
intussen veel geladen en weinig benzine gebruikt, bij een volledig opgeladen batterij kan ik tussen de 48 en 51 km electrisch rijden, bij een laadpaal duurt dat 2 uur, en thuis in een 220v stopcontact 5 uur.
op 8-9-22 naar de dealer gereden 68 km van huis, en alles besproken, automatisch parkeren zat er inderdaad niet op, type aanduidingen netjes verwijderd, en een Nederlandse handleiding vergeten, deze wordt nagestuurd ? maar de digitale kilometerteller kwamen ze niet uit,
er hebben 4 man nagekeken toen werd de auto aan de computer gehangen voor een update, helaas is de update niet gelukt, alleen was alles gereset.
Ontevreden naar huis gereden, helaas alles op benzine.
s 'avonds de auto opgeladen om weer elektrisch te rijden, maar zag tot mijn verbazing dat hij niet verder kan laden tot 35km, voorheen minimaal 48 km.
maandag 12-9-2022 maar weer contact opnemen, ook kwam ik vandaag erachter dat de app het weer alles in fahrenheit staat aangegeven, deze kan op celcius gezet worden, maar houd hem niet vast, ook mijn navigatie moet ik steeds weer opnieuw instellen, hopelijk weet ik volgende week meer, vermoed dat er iets met de computer is.
vandaag voor het eerst benzine getankt na 900 kilometer te hebben gereden, kwam op een verbruik van 1 op 30 dit moet zuiniger kunnen.
Ik schrijf de volgende update als ik meer kilometers heb gereden