Mercedes-Benz E 300 4Matic Combi (1993)
Uitvoering | E 300 4Matic Combi |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
In januari 2009 mijn Nissan Maxima QX met 3.0 v6 ingeruild voor mijn huidige Mercedes W124. Het is een combi uit 1992 (tweede model uit de W124-serie) met eveneens een 3.0 liter motor, zescilinder in lijn. Verder is het een 4matic uitvoering.
De auto heb ik gekocht bij Stargallery (destijds nog: Benzgallery) in Enkhuizen. De auto is geimporteerd uit Zuid-Duitsland en had bij aankoop ongeveer 112.000 km gelopen. Op mijn verzoek is er een LPG-installatie ingebouwd, om de kosten enigszins in de hand te houden. Het betreft een installatie, niet zijnde een LPG-g3 met een 90-liter tank. Ondanks de grootte van de tank is er nog voldoende bagageruimte over.
Aanvankelijk had ik problemen met het stationair draaien van de motor op gas. Zo kwam het geregeld voor dat de motor afsloeg, zwaar irritant. Inmiddels is dit probleem middels een simpele ingreep verholpen en nu rijdt de auto perfect op gas. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 6,5. De auto is niet echt licht: meer dan 1700 kilogram.
Aangezien de auto niet was uitgerust met een doppelrollo heb ik deze via ebay.de in Duitsland gekocht. Na wat proberen heb ik de doppelrollo zelf ingebouwd.
De auto is redelijk standaard uitgerust: geen elektrische ramen, standaard Becker radio, geen armsteun. Wel is de auto voorzien van automatische airconditioning.
Het rijden met de auto is een ware beleving: je voelt het gewicht, de auto helt over in de bochten maar is erg comfortabel. Hij zoeft over de weg. De automaat schakelt erg soepel.
Bij 118.000 km breng ik hem weg voor een grote beurt. Ik zal dan ook een armsteun laten monteren en nog wat andere kleine dingen.
Ik houd jullie op de hoogte.