Mercedes-Benz E 220 (1994) #2
Uitvoering | E 220 |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ervaringen
Sinds mei 2006 ben ik de trotse bezitter van een Mercedes-Benz E220 uit 1994. Deze E-klasse heeft een 2.2 150 PK 4-cilinder motor. Dit is een zeer rustige motor, die - met een topsnelheid van 210 km/h en een acceleratie van 0-100 in 10.6 sec - goede prestaties levert. Ook aan comfort kom je in de E-klasse niets tekort; de positie achter het stuur is heerlijk, het dashboard is logisch opgebouwd en het onderstel is prettig geveerd. Daarnaast is de E-klasse zeer ruim. Met een verbruik van 1 op 12 voor lange ritten tot 1 op 10 voor stadsritten, is de E klasse niet echt zuinig. Met een 70 liter tank is het altijd weer even slikken bij de benzinepomp, maar dat is dan ook een van de weinige nadelen van deze auto. Uiterlijk gezien vind ik de auto niet opzienbarend, maar daarom juist mooi. De eenvoud en strakke lijnen zilvergrijze kleur maken de auto naar mijn idee tijdloos.
De teller staat op bijna 184.000 km. Afgelopen zomer met vier man, dakkoffer en volle belading naar Italie gereden. Ook bij hoge snelheden gaf hij geen krimp.
Lekke uitlaat
Na de vakantie was mijn uitlaat lek. Deze heb ik dicht laten lassen.
Nadat iemand met een scherp voorwerp een enorme kras in mijn achterklep had gezet, is mijn ster van de motorkap afgestolen en mijn spiegel eraf gereden. Ik was het helemaal zat en heb alle onderdelen laten vervangen. Voor 130 Euro bij een specialist een kofferbak (nu wel het juiste type 93-95), een spiegel en ster. Ook heb ik inmiddels 4 stuks 16’’ 8 loch onder de benz laten zetten.
Heb zakelijk inmiddels een corsa 1.3 CDTI gekregen. Prima auto, maar afscheid nemen van mijn w124? Dat voorlopig zeker niet.
Voor de toekomst zal ik nog wat moeten doen aan de antenne die vast zit, de bekleding van de bestuurdersstoel (slijtage), de centrale vergrendeling (kastje functioneert niet meer) en het rechter portierslot.
De Benz wordt niet veel meer gebruikt
Ik rijd vanwege mijn Opel Corsa niet veel kilometers meer in de Benz. Soms kan ik het toch niet laten en ik ben altijd weer verrast door de felheid van de motor, het comfort van het onderstel en het lage geluidsniveau. Bij 190000 heeft de wagen een onderhoudsbeurt gekregen, maar dat was standaardwerk.
Geschorst
Sinds een jaar heb ik mijn Benz gestald en geschorst. Voorlopig blijf ik vrolijk in mijn Golf of de Leon van mijn partner rijden. Op enig moment haal mijn de Benz wel weer tevoorschijn en ga ik er weer in rijden.
Auto weer in gebruik
Sinds mei 2013 wordt de Mercedes weer dagelijks gebruikt. Na een aantal jaren te hebben stilgestaan reed hij nog opvallend goed!
Helaas waren er toch wat geluiden te bespeuren dei je niet zou moeten horen. De auto haperde een beetje (vooral koud), de brandstofpomp kermde het uit en de uitlaat klonk iets te sportief.
Ik heb daarom een aantal zaken laten vervangen, waaronder een deel van de uitlaat, de brandstofpomp, accu en bougies.
Recent is de krukaskeerring vervangen, want die lekte.
Nu rijdt hij weer als een zonnetje. Dit voorjaar me maar eens buigen over wat roestvorming op het kofferdeksel en op de achter zijschermen.
MB rolt rustig door
Sinds het voorjaar van 2015 is de Benz weer volledig in gebruik. Ik blijf me verbazen hoe goed deze auto rijdt als je bedenkt dat hij ruim 20 jaar oud is. Wel enkele reparaties in 2015: nieuwe schokbrekers, dashboardverlichting en stuurdemper van stuurhuis vervangen.
Roest
De E220 is nog steeds dagelijks in gebruik. Recent heb ik de klok door de 300.000 km gereden. Er is nog steeds erg weinig met de auto aan de hand, behalve dan de roest. Er waren gaten ontstaan in de wielkasten. Hierdoor kwam er water naar binnen. Dit heb ik professioneel laten verhelpen. Op het koetswerk is nog steeds de nodige roest te vinden.

Mercedes-Benz E-klasse 220 Elegance *94000KM!* ALS NIEUW! Volledig historie voorhanden Collectorsitem
- 1994

Mercedes-Benz E-klasse Cabrio 220 Lorinser Edition Elegance (zie tekst)
- 1994

Mercedes-Benz E-klasse Cabrio 220 - Automaat - Origineel NL Auto - Zeer goede conditie