Mercedes-Benz E 200 d Estate Business Solution (2019)
Uitvoering | E 200 d Estate Business Solution |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
De Ster
Helaas geen ellenlang verhaal van het hoe en waarom ik deze auto heb gekozen. Van baan veranderd en toen kwam de vraag: We hebben nog een auto staan, wilt u die hebben? .Eerst maar even gevraagd wat het was. Wil er wel graag in kunnen zitten en met een lengte van 2 m is de keuze beperkt. Heb geen problemen met honden die meemoeten en caravans die gesleept moeten worden. Zolang ik er in pas is het prima. Dus ja gezegd.
Een Mercedes dus. Nooit eerder gehad en het was een aardige ervaring. Auto opgehaald. Zit een enorm scherm in maar helaas geen touchscreen. Was dus even zoeken naar de instellngen. Voelde wel een beetje gedateerd aangezien het in de vorige auto wel zat (V90). Naar huis gereden en ontdekt dat er geen adaptive cruise control in zat. Aangezien ik nogal lui ben weer een tegenvaller. Maar dat waren dan ook de tegenvallers.
1.6 Diesel is niet echt veel maar 160 pk is genoeg voor normaal rijden. De automaat is fantastisch en het verbruik zeker ook. Gemiddelde van 4.8 tijdens mijn bezit. Lange ritten gingen af en toe onder de 4.0. Met een tank van 66 liter kom je een heel eind. In de Corona tijd helemaal want toen stond ie vaak stil.
Het rijden was prima, stuurt strak en blijft comfortabel. Volgeladen ook (luchtvering achter) alleen was ie dan een beetje sloom. Een iets grotere motor was wel lekker geweest.
Achterin is het voor zo'n formaat auto aan de krappe kant. Achter mij was het toch wel droevig gesteld met de beenruimte. Bagageruimte uitstekend.
2 jaar lang niks aan de hand behalve een waarschuwingslampje dat ging branden en vanzelf ook weer uit ging. Bezoek aan de garage leverde daar ook niks op.
Een goede kameraad voor de lange afstanden. In de stad is zo'n slagschip niet echt handig om maar te zwijgen over parkeergarages (wel handig met de parkeersensoren en camera).
Jammer dat ze vrij prijzig zijn en dat de extra opties zo duur zijn. Er komt dus geen tweede. Terug naar de V90
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Mercedes-Benz E-klasse AMG 43 4Matic BRABUS Panoramadak Burmester 3D Widescreen HUD 20''LM
- 2018

Mercedes-Benz E-klasse 200 d Business Solution AMG-Pakket | Stoel verwarming | Led
- 2018

Mercedes-Benz Estate 220d AUT9 Advantage PANORAMADAK WIDESCREEN