Mercedes-Benz CLA 35 AMG 4MATIC Shooting Brake (2020)

autoreview

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Mercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting BrakeMercedes-Benz CLA 35 AMG Shooting Brake

Signalement

UitvoeringCLA 35 AMG 4MATIC Shooting Brake
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf8.000 km
KM-stand laatst11.576 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aankoop

 • 8.000 km

Tekst volgt spoedig.

Ervaring na 3 maanden.

 • 11.576 km

De auto is inmiddels bijna 3 maanden in mijn bezit en ik kan je vertellen dat het plezier blijft geven deze auto.

-Prestaties

De prestaties van de auto zijn zeer goed, de auto trekt snel op en heeft veel power.
Het schakelen van de automaat gaat goed in de meeste gevallen, wel merk ik in lage toeren dat hij er iets te lang over doet om te schakelen maar dit went ook wel weer.

-Design en comfort
Het design van de auto is en blijft zeer mooi ondanks de matte lak waar ik bang voor was dat deze snel zou gaan krassen of beschadigingen maar tot op heden valt dit mee.
De zwarte velgen houden het ook goed vol maar dit is een kwestie oppassen voor stoepranden.

De stoelen en de gehele auto zijn naar mijn zin goed en comfortabel, ik ervaar bij langere ritten geen rugpijn of iets dergelijks. De wegligging van de auto is sportief en goed in bochten geen problemen door dat de auto vierwielaandrijving heeft hierdoor is de ligging extra goed, wel is merkbaar door de sportbanden die eronder zitten dat dit wat meer gehorig is maar na een tijdje wen je daar aan.

-Opties

De auto heeft vele opties waarvan ik blij ben dat die erop zitten maar een aantal opties wekken toch wel de irritatie tijdens de autoritten.

Je hebt bijvoorbeeld lane assist die je per rit handmatig moet uitschakelen, de irritatie zit er vooral bij dat deze nog wel eens ingrijpt en bijstuurt wat hinderlijk is, dit komt dan ook omdat ik zelf geen richting aangeef bij het wisselen van rijbaan.

Ik ben verder zelf zeer tevreden over de schermen, deze kun je naar wens instellen en hebben een scherpbeeld, de navigatie kan soms nog wel eens een vreemde route geven en geeft geen live flitsers aan waardoor je alsnog een flits applicatie moet gebruiken of Apple CarPlay.

Het is ook erg jammer dat Apple CarPlay niet het gehele scherm bedekt maar een grote zwarte rand aan beide kant overhoudt, tevens moet je de telefoon aan de kabel doen om Apple CarPlay te kunnen gebruiken.

-Verbruik

Het verbruik is afhankelijk van de rijmodus, in comfortmodus is het verbruik rond de 7,5/8 liter op 100km. Maar bij het rijden in de sport plus modus is het verbruik het dubbele, enige leuke eraan is dat je meer power heb en je uitlaat meer geluid geeft, tevens heb je dan pops and bangs.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLA 180 Business Line (4D/7A)
€ 703
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens