Mercedes-Benz CLA 180 d Business Solution Luxury (2020)

Uitvoering | CLA 180 d Business Solution Luxury |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Eerste km in de gloednieuwe CLA 180d (2.0 mercedes blok)
Wat een fantastische ervaring. Vandaag bij de dealer de nieuwe CLA in ontvangst genomen. Na een warm welkom uitgebreid begeleid door de specialist die alle functies heeft uitgelegd en dat waren er een hele hoop. Naast het business solution luxury ook het plus pakket op de auto. De eerste ingrijpende ervaring was al na de eerste 10km. Op 1 of andere manier greep de assistent in en voelde het aan of de onderkant van de auto zonder wielen over het asfalt schoof. Dit was natuurlijk niet zo maar dan heb je even een idee waarom we met het hart in de keel en met het hoofd aan het plafond zaten. Over dat plafond gesproken en dat hoofd er tegenaan dat valt best mee. Ik weet dat de CLA geen ruimte wonder is maar dat ervaar je niet zo als je erin rijdt. De hele dag wat korte ritjes gedaan (met het hele gezin 2 volwassen en 3 kinderen) de CLA ligt echt als een blok op de weg. Ik kom uit een Franse SUV die nogal de neiging had om over te hellen. Nou, de CLA weet niet wat overhellen is, dat gaat gewoon strak door de bocht. Mijn vorige auto, ook diesel, had 110pk en 240nm koppel. Kwam redelijk mee in het dagelijks verkeer. Ik heb er vanaf 0km 2ton mee gereden in 4 jaar en ken die auto door en door. De CLA heeft 116pk en 280nm. Ja, ik heb het 2.0 mercedes blok met 8traps automaat. Maar jeetje, niet te vergelijken met de vorige auto. Dit gaat echt heel erg smood. Die 8 versnellingen wisselen elkaar in rap tempo af van opschakelen naar terugschakelen en visa versa zonder dat je het merkt. Dat vloeit echt naadloos in elkaar over. Die 280nm verneem je wel echt. S avonds nog even een langere rit gemaakt. (80km) veel snelweg en na 19 uur 130 op de cruise control. Wat ik geweldig vind is dat de auto de borden leest, 130 aangeeft als snelheid, je vervolgens op de res. Knop van je cruise control drukt en hij pakt direct die 130 km/h op. Bij andere snelheden idem dito. Wel de 2de ingreep van de assistent gekregen maar wederom geen idee waarom en wanneer je met 130km/h een vrachtwagen inhaalt is dat niet fijn. Ik heb vervolgens handmatig de spoorassistent uitgezet en nu heb ik er geen last meer van. Tegen 21 uur werd het iets donkerder en dan zie je die prachtige sfeerverlichting in de auto oplichten en dat is zo machtig mooi. Rustig het laatste stukkie over de binnenwegen terug. Af en toe een vraag stellen aan de MBUX met 'he mercedes ' is leuk en werkt heel goed. Vooral het doorgeven van bestemmingen voor de navi werkt uitstekend. De augmented reality is buitengewoon fantastisch. Als je nu niet weet welke straat, afslag of weg je moet inslaan ligt het in elk geval niet aan de navigatie. Een paar keer bij het stoplicht gestaan dat de camera het stoplicht op het scherm toverde. Helemaal top! Nog een goede plus voor de bekende automaat-rijders. De HOLD functie. Ik kon het niet maar de CLA heeft het. Sta je stil te wachten druk je de rem iets dieper in en komt 'HOLD' op het dashboard te staan? Kan je de voet van de rem halen en de auto blijft Rustig wachten zonder dat deze naar voren kruipt. Raak het gas aan en je gaat weer als vanouds. Best wel al veel beleefd in die 184 km dacht ik zo. Cool Looking Automobile afgekort (CLA) en dat is het!!!
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 AMG-Line136pk | Camera | Sfeer | Pano | Keyless | Navi | Trekhaak | Night Pakket | Multibeam
- 2022

Mercedes-Benz CLA 200 Business Solution AMG Line Aut7 | Panoramadak | Widescreen | Trekhaak | Sfeerverlichting | Camera | High Perf. LED | Stoelverwarming | Cruise Control |
- 2020

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 200 Advantage AMG