Mercedes-AMG CLA 45 breekt uit op de Ring

Knalsedan ook als AMG 35?

Mercedes-AMG CLA 45
Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45

Het gamma van de pas onthulde Mercedes-Benz CLA wordt uiteraard volgens traditie van een dikke AMG-versie voorzien. Tijdens een oefenronde op de Nürburgring laat een prototype zien dat we onze borst moeten natmaken voor sportief geweld.

In vergelijking met eerder gesnapte versies verliest de Mercedes-AMG CLA 45 die we nu zien een groot deel van zijn camouflage-jasje. Waar de auto eerder van top tot teen werd ingepakt, beperkt Mercedes dat deze keer tot wat inpakwerk rond de neus en kont van de knalsedan. Het recept is bekend: de basis van het koetswerk blijft gelijk aan zijn mildere broers, maar wordt rondom aangedikt bij de bumperpartijen. Naast extra luchtinlaten treffen we riante lichtmetalen wielen aan, evenals vier typerende uitlaatuiteindstukken en een subtiele spoiler op de achterklep. De voorstoelen uit de CLA maken voor de AMG plaats voor sportstoelen.

Bij de vorige AMG CLA 45 bleef het vermogen bij 381 pk steken. Voor de nieuwe CLA 45 gaat Mercedes waarschijnlijk wederom met een geblazen 2,0-liter viercilinder aan de slag, maar komt het vermogen deze keer boven de 400 pk uit. Het ligt daarnaast in de lijn der verwachting dat de CLA net als de A-klasse van een mildere AMG-versie wordt voorzien. De A-klasse kennen we in afwachting van de AMG A45 ondertussen als A35. Deze versie is als hatchback en sedan gepresenteerd en beschikt over 306 pk met 400 Nm koppel. We verwachten vergelijkbare cijfers te vernemen bij de presentatie van de AMG CLA 35.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.