Mercedes-Benz C 250 Turbodiesel Elegance Combi (1998)
Uitvoering | C 250 Turbodiesel Elegance Combi |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na 3 jaar een Mercedes E300 turbodiesel combi uit 1993 te hebben gereden was het tijd voor wat anders. Aanvankelijk zou de volgende auto een E290 turbodiesel worden maar bij toeval liepen we een Mercedes C250 turbodiesel combi van eind 1998 tegen het lijf met 252000 km op de klok. De Merdedes was in zeer goede staat en alles zat erbij de complete onderhoudshistorie, n.a.p pas, 3 maanden garantie en hij is altijd Mercedes dealer onderhouden bij Ruttchen in Tiel.
De Mercedes met een 2.5 liter 5 cylinder motor gekoppeld aan een 5-traps automaat is heerlijk, hij levert net zo veel vermogen als mijn vorige E300 ( 150 pk ) maar het gaat allemaal veel soepeler het maximale koppel is al bij 1800 tpm beschikbaar daardoor is hij een stuk sneller vooral als je de kick-down intrapt gaat hij er als een speer vandoor daarbij schakelt de automaat ook nog eens zijdezacht. Verder rijdt de Mercedes heerlijk comfortabel en is voorzien van veel luxe o.a volautomatische airco, cruise-contol, regensensor, prima geluidsinstallatie, afneembare trekhaak enz. Het enige wat ik mis is de lederen bekleding die mijn vorige Mercedes wel had.
De afwerking van het interieur van deze auto is top geen rammeltje of kraakje te horen. Vooral op de snelweg is de auto heerlijk stil bij 150 km per uur draait de motor nog geen 3200 tpm. Verder ziet het interieur er nog erg goed uit nog geen krasje te vinden. De interieurruimte is voldoende, alleen de beenruimte bij de achterbank had wat groter mogen zijn. Ook aan de buitenkant ziet de auto er goed uit hij is voorzien van lichtmetalen velgen en een amg grille, zo’n amg grille geeft de auto echt een sportiever uiterlijk. Verder vindt ik de rijeigenschappen goed de auto stuurt direct en voelt niet gevoelloos aan. Ook de vering is lekker comfortabel maar zeker niet te zacht.
Een nadeel aan de auto vindt ik het wegrijden uit stilstand bij nat wegdek je moet echt weinig gas geven anders slippen de wielen al en zie je het ASR controlelampje hevig knipperen en dan staat de automaat al in de winterstand. Verder vindt ik het verbruik aan de hoge kant: ongeveer 1 op 11 a 12, mijn vorige auto liep 1 op 10 en die had een cylinder meer en woog ook nog eens 150 kilo zwaarder. Maar al met al vind ik het een fijne comfortable reiswagen.
Stabolisatorstangetje voorop de motor was kapot en een vacuum slang op de electronische regelaar van de turbo (vervangen onder garantie).