Mercedes-Benz C 220 Esprit (1995)
Uitvoering | C 220 Esprit |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn eerste auto
Van kleinsaf ben ik gepassioneerd door het merk met de Ster. Dus mijn droom was dan ook om in een Mercedes-Benz te kunnen rijden. Toen ik bijna 18 jaar was en juist mijn rijbewijs had, kocht ik mijn eerste Mercedes.
Het betreft een W202, C220 Esprit, bouwjaar 1995. Het model is de opvolger van de 190-serie.
Deze was een gewone diesel, 4-cilinder, 95pk, manuele 5-bak. Geen airco, wel opendak. Zijruiten waren open te draaien met de hand. Stuurwiel niet verstelbaar. Kilometers bij aanschaf: 165000 km. Wel voorzien van 2 airbags (bestuurder & passagier).
Achteraan een spoiler op de kofferbak maakte het enigszins wat sportief ...
Geen houtaccenten in het interieur. Kortom het interieur is degelijk en sober ontworpen.
Bevindingen: Deze 'baby' Benz reed goed. Niet om vol lof over te spreken maar zo'n C-klasse van de jaren '90 reed zeker niet slecht. Comfort was niet uitmuntend in tegenstelling tot een W124 waarbij het comfort veel beter is. Een W202 heeft eerder een rustig weggedrag, zetels zitten niet slecht maar kan beter. Hij nodigt niet uit tot extreem bochtenwerk. Korte felle hobbels worden duidelijk aan de bestuurder doorgegeven. Ook is een W202 zijwindgevoelig.
Weinig opties in deze auto en dat vond ik spijtig. Vermogen had hij wel wat te weinig maar kortom je geraakte er overal mee en het verbruik viel ook goed mee.
Ik heb er heel weinig kosten aan gehad buiten normaal onderhoud en banden.
Wel had deze C-klasse last van roest aan de kofferbak en onderaan de voorportieren ... Bekend probleem bij dit model.
Na 2 jaar met deze gereden te hebben besloten om hem te verkopen met 197500 km op de teller en heb ik in 2008 een W211 (E220CDI) gekocht. (Zie andere review).
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 180 Sport / AUTOMAAT / NAP / GEEN ROEST / NETTE BENZ
- 1994

Mercedes-Benz C-klasse 180 Sport Elektrische ramen | Centrale vergendeling * Meeneem prijs *
- 1995

Mercedes-Benz C-klasse 180 Elegance ORIGINELE AUTO! Complete Historie voorhanden
- 1994