Mercedes-Benz C 200 CDI Elegance (2006)

Mercedes-Benz C 200 CDI Elegance (2006)

UitvoeringC 200 CDI Elegance
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2018

Mercedes-Benz C 200 CDI Elegance

Ik ga een poging doen om voor de eerste keer een autoreview te schrijven over mijn Mercedes-Benz C-Klasse. Dit is ook meteen mijn eerste Mercedes.

Waarom een Mercedes?
Ik ben een rustige rijder die erg gesteld is op comfort. Ik heb in het verleden wel eens in een Mercedes mogen zitten of rijden en was dan erg onder de indruk van zijn rijeigenschappen. Mijn vorige auto was een Ford Mondeo TDDI van 2002. Ook een fijne en comfortabele auto maar met 300.000 km op de teller en wat dure reparaties achter de rug werd het tijd voor wat anders. Omdat ik de belasting ook nog een beetje acceptabel wil houden heb ik gekozen voor een C-Klasse. Het liefste zo nieuw mogelijk en met een nette km-stand ;). De W204 types zijn op dit moment boven mijn budget dus gezocht naar de W203. Ik las dat de vroegere types wat problemen kenden met roest en elektronica dus het moest er dan ook 1 worden van na 2004.

Aankoop:
Deze auto aangekocht bij Hazet auto in Ochten. Een grote occasiondealer met >500 auto's. Fijne omgang gehad met dit bedrijf. Ik kon de auto meenemen voor een proefrit en het was geen probleem om deze auto bij een bevriende monteur op de brug te zetten. Deze auto is altijd dealer onderhouden geweest. Deze monteur gaf aan dat de auto zich in een goede staat bevond maar dat er wel wat onderhoudskosten aan kwamen. Deze waren:

- Grote beurt binnen 30 dagen
- Airco leek niet goed te werken
- Slechte banden
- 1 Xenonlamp kapot (beide vervangen dus)

Ik terug gegaan naar de dealer met deze informatie en aangegeven dat ik wel interesse heb in deze auto maar dat de hierboven beschreven zaken opgelost moesten worden. Dit was geen probleem en kwamen we er met een faire prijs uit incl. 3 maanden Bovag garantie. Uiteindelijk zijn ook nog de gloeibougies en ruitenwisserbladen vervangen want anders kwam de auto niet door de APK.

Eerst ervaringen:
Vanaf de 1e minuut onder de indruk van deze auto. Hij heeft weliswaar de lichtste motor (200 CDI) maar komt toch vlot mee in het verkeer. Ook begin ik hem steeds mooier te vinden. Je merkt toch wel dat je in een premium merk rijdt ten opzichte van vorige auto's.

De automaat schakelt erg soepel. In het verleden ook een Peugeot 607 HDiF gereden maar die automaat was zenuwachtig en schokkerig. Daar is bij deze auto geen sprake van. Ik zag in het onderhoudsboekje dat met 160.000 km de automaatbak olie vervangen is dus ik ga er van uit dat ie er weer even tegen kan.

Hobbels en bobbels strijkt hij mooi glad al moet ik zeggen dat mijn Mondeo dat ook best aardig deed. Ook de stilte aan boord is erg prettig.

Klein minpuntje. Ik mis wel een aux. aansluiting in de radio. Zou leuk zijn als ik mijn telefoon met spotify erop aan kon sluiten.

Tot dus ver alleen nog maar positieve geluiden. Hopelijk blijft dit ook zo en doet het merk Mercedes zijn naam eer aan.

7,5

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse