Mercedes-Benz B 200 (2007) #2
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Regeneratieventiel
Hallo, allemaal.
Sinds okt.-2015 ben ik in het bezit van een MB-B200, benzine uitvoering, automaat. Geweldige auto met alle luxe die je kunt wensen. Wij, als "oudere" deelnemer aan het verkeer met kwaaltjes, vinden de instap uitstekend. Echter in het begin is bij aankoop de draaiknop van de ventilator doorgebrand, bleek later. Door de dealer netjes vervangen en heeft sindsdien geen problemen meer opgeleverd.
In april van dit jaar begon ineens onder de motorkap een tikkend geluid te horen. Leek net een klep dat niet goed liep. Bleek bij navraag bij de dealer het "regeneratieventiel" te zijn. Dat is een tankontluchtingsklep dat het koolstoffilter leegmaakt van benzinedampen. Vroeger had je een pijpje dat open stond met de buitenlucht, maar dat mag wegens milieu-overwegingen niet meer.
Tenminste, dat had men mij verteld.
Heeft iemand hier wel eens van gehoord of ervaring mee gehad? Is dit schadelijk als ik het laat zitten, maar ontzettend irritant als ik hier niets aan doe.
Graag op korte termijn antwoorden, zodat ik in oktober-2017 bij de grote beurt dit kan vervangen.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Uitgelicht aanbod

Mercedes-Benz B200 CDI – 2006 – 480.531 km - Klokje Rond

Mercedes-Benz B-klasse - Occasion Aankoopadvies

Mercedes-Benz B 200 (2006)

Test: Ford S-Max 2.0 16v - Mitsubishi Grandis 2.4- Mercedes-Benz B 200

Test: Chrysler PT Cruiser - Seat Altea - Mercedes-Benz B-klasse