Mazda MX-5 1.6 Twins (2004)
Uitvoering | MX-5 1.6 Twins |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Naast mijn VW passat 1.8T Variant uit 2001 heb ik deze MX-5 pas geleden gekocht. Een roadster is een jongensdroom van mij en ik heb besloten dat soms dromen uit mogen komen. Derhalve was in eerste instantie op zoek naar een jonge occasion. Ik schrok echter van de prijzen en besloot een nieuwe te kopen. Het is een prachtige cerrion silveren Twins geworden met een mooi blauw lederen interieur. Met mijn lengte van 1.80 pas ik er precies in. De wegligging is met geweldig en de combinatie met achterwielaandrijving en het sportieve onderstel maken het een echte rijdersauto. De 1.6 liter motor hangt lekker aan het gas, maar is niet bijzonder snel. De acceleratie tot 100 km/u is weliswaar beneden de 10 seconden (9.7) maar daarvoor moet je wel lekker in de toeren klimmen. Maar aangezien hardrijden met deze roadster niet mijn bedoeling is, is deze motor voor mij ruim voldoende.
geen