Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165pk GT-M (2013)

Mazda 6 SportBreak
Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportbreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6Mazda 6

Uitvoering6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165pk GT-M
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

mooi, betrouwbaar en relaxed

Ik rij momenteel 1,5 jaar in deze auto. Het betreft de 2 liter GTM met 165 PK. Het is een absoluut complete auto voor een zeer acceptabele leaseprijs met 25% bijtelling. Waar krijg je xenon, 19 inch lichtmetaal, wit leer, parkeersensoren rondom, navigatie met achteruitrijcamera, Bose Sound Systeem en allerlei veiligheidssnufjes in het d-segment voor een leaseprijs van ongeveer eur.630,- per maand? Ik heb deze auto vergeleken met een mondeo 1.6 titanium ecoboost, maar dan valt de Ford af. BMW 3 serie en Audi A4 vielen af wegens een beperktere binnenruimte. Voor de rest vond ik eigenlijk niets interessants in het d-segment.
Het rijden is een genot, ook met 19 inch banden. Het is weliswaar stugger dan met 16 inch banden, maar storend vind ik dit niet. Deze auto met 17 inch banden vind ik een stuk minder mooi. Audio en navigatie werken goed. TomTom live zorgt ervoor dat je niet of nauwelijks in een file terecht komt.
Verbruik beweegt zich in de zomer in de regio van 6,3 liter per 100 km, in de winter rond de 7 liter per 100 km.
Ik heb 3 terugroepacties gehad (update navigatie - controle i-eloop - andere remblokken en afdraaien remschrijven ivm trillingen).

update

Bij reguliere onderhoudsbeurt heeft er een update van de USB-module plaatsgevonden. Het is de bedoeling dat de muziek een memory-functie heeft. Dit is nu ook het geval, echter sinds deze update loopt het systeem bij herhaling "vast". En dan werkt ook werkelijk niets meer, geen USB, geen navigatie en geen telefoon. Dit is behoorlijk ergerlijk. Auto van contact af en opnieuw starten en alles doet het weer.

Daarnaast gaat linksachter het raam niet meer met één druk op de knop omhoog of omlaag, terwijl dit bij de andere 3 ramen wel goed functioneert. Klein problem dat bij een volgende beurt verholpen wordt.

Wel begint mij steeds meer op te vallen dat de auto bij 120/130 km per uur nerveus is. De auto is erg licht en dit merk je behoorlijk bij forse wind. Ook neemt het windgeruis toe. Er zal wel ergens een rubbertje niet helemaal aansluiten. Ook dit laat ik nog nakijken.

Al met al tevreden met de auto. Mooie looks, veel extra, maar qua wegligging kan deze auto zich niet meten met de Ford Mondeo die ik hiervoor heb gereden.

Onveranderd goed

Weer 12000 km verder en eigenlijk doet de auto waar hij voor gemaakt is. Wel is de USB-module nog een keer vervangen. Sedertdien loopt het systeem niet meer vast, ook niet de navigatie. Verbruik is gelijk gebleven. Het lijkt alsof de motor beter oppakt bij lagere toeren. Het zal nooit een strepentrekker worden, maar dit is wel plezierig en zorgt voor aanmerkelijk minder terugschakelen om de gang erin te houden.
Ondanks het veel lagere vermogen/koppel dan de Mondeo 2.5t blijft het een fijne auto om mee te rijden.