| Uitvoering | 6 SportBreak 2.0 S-VT Business+ |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 44.011 km |
| KM-stand laatst | 65.000 km |
De eerste lootjes
Na 3 maanden in een Hyundai i30 te hebben rond gestuurd mocht ik de sleutels van Mazda 6 Sportsbreak 2.0 S-VT Business+ in ontvangst nemen. Zal ze niet gaan vergelijken want dat is echt appels met peren vergelijken.
Ne de eerste 3000 km te hebben ervaren kan ik niets anders zeggen adt ik zeer onder de indruk ben van deze wagen. Eerst even de subjectieve waardeoordelen. Ik vind het een erg mooie auto. Zowel van binnen als van buiten. Ziet er erg sportief uit, zeker met die twee uitlaten achter (ben blij dat het een leaseauto is en dat ik tzt niet die uitlaat hoef te vervangen). Zeker van de zijkant gezien is het een erg mooie lijn. Zeker in een donkere kleur(de mijne is zwart metallic) komen de chrome lijsten erg mooi uit. Vanaf een afstand heeft de Insignia er wel wat van weg.
Interieur mag ook best gezien worden. Zeker met het grote navigatiescherm. Vond het dashboard zonder dat scherm wel wat druk ogen met die vele knopjes. Maar daar heb je in de Business+ dus geen last van. Touchscreen werkt ook erg prettig. Niet alles is even makkelijk te vinden maar gelukkig zit er een erg dik instructieboekje bij welke overigens ook niet altijd uitsluitsel geeft. Heb er ff over gedaan voor ik er achter kwam dat de wisselaar keurig achter het scherm zat.
Stoelen zijn goed te verstellen alsmede het stuur. Dus een goed rijpositie was voor mij vrij snel gevonden. Achterin was ook goed toeven (heb ik mij laten vertellen). Ruimte in de kofferbak is ook meer dan genoeg.
Tijdens het rijden erg stil, dus cruise control is met het oog op eventuele boetes dan ook een zeer welkome optie. Iniden de auto wat verder in zijn toeren doorgetrokken wordt dan wel een sportieve brom.
Is er dan helemaal niets negatiefs???
Het schakelen gaat goed alleen vind ik hem wel wat schokkerig overkomen met optrekken. Kan misschien gewenning zijn daar ik uit een diesel kom.
Verder kreeg ik de auto tijdens de ergste sneeuwval afgelopen periode. Daarin kwam ik er wel achter dat het geen allemansvriend is. Ondanks de Snowtracs voelde de auto zwaar aan. Dat wil zeggen het punt dat je het gevoel hebt dat ie zou gaan glijden sneller kwam dan bij menig ander auto. Gaandeweg werd dit 'gevoel' wel iets minder.
Verbruik is wel aan de forse kant 1:10. Alhoewel de auto wel zwaar is. Zal het in de gaten houden voor de volgende update.
Al met al veelbelovend voor de komende periode. Zal jullie op de hoogte houden.
De laatste lootjes
Helaas heeft de Mazda ons moeten verlaten daar de auto verkocht is en er bij het bedrijf waar ik werkte nog een Hyundai i30 stond. Je zou bijna denken dat ik ontslag heb genomen voor de auto. Zonder twijfel de mooiste leaseauto die ik tot op heden heb mogen berijden. Heb er heel wat gehad maar deze stak met kop en schouders boven alle anderen uit. (Opel Astra, Peugeot 207/307/407, Seat Alhambra, Hyundai i30)
Was ook een ware verademing dat er ook nog goede inbouw navigatiesystemen zijn. Bij deze auto heb ik nooit de neiging gehad de TomTom weer op het raam te plakken. Goede audio installatie. Kan me weinig minpunten herinneren eigenlijk. Als ik weer in de race ben voor een nieuwe leaseauto dan zal de 6 wederom boven aan mijn lijstje staan.