Mazda 6 SportBreak
Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6Mazda 6Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreak

Gebruikersreview

Mazda 6 SportBreak 2.0 CiTD Business+ (2008)

Uitvoering6 SportBreak 2.0 CiTD Business+
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Nadat mijn vorige Mazda 6 mij zeer goed was bevallen, kon ik de verleiding niet weerstaan de nieuwe 6 te bestellen (via de leasemaatschappij). Voordeel was dat de traction control nu wel op een goedkopere uitvoering beschikbaar was en ik dus € 3.000 minder bijtelling had t.o.v. mijn vorige Executive-uitvoering.
Het uiterlijk van de nieuwe 6 is er behoorlijk op vooruit gegaan t.o.v. het laatste model (en dat was ook geen lelijke wagen), de kofferbak is wat gegroeid (handig voor de visspullen en de vakantie), de klokkenwinkel is wat chiquer geworden, het onderstel is aangepast en nog beter geworden (vooral stiller en uitgebalanceerder), de auto is zuiniger geworden door allerlei aerodynamische aanpassingen en de auto als geheel heeft nog minder minpunten dan de vorige (en die had er al heel weinig!!).

Wat zijn de positieve punten?
- Strak, scherp onderstel met uitstekende rijeigenschappen en uitstekend comfort (fijne bochtenridder!)
- Stille, koppelsterke en zeer zuinige (1:18 gemiddeld) motor
- Uitstekende zitpositie met veel verstelmogelijkheden (uitgerust gevoel bij uitstappen na lange ritten)
- Nette klokkenwinkel
- Algemene uitstraling van de auto is chique en toch sportief
- Keurig afgewerkte auto (geen rammeltjes te bekennen)
- Perfecte versnellingsbak
- Ruime, goed bruikbare kofferbak (Karakuri!!)
- Prima navigatiesysteem
- Ergonomie is prima voor elkaar
- Korte remweg en veel airbags

Minpuntjes?
- Gebruikte materialen zijn links en rechts aan de harde kant
- De cruise control moet elke keer als de auto uit is geweest weer aangezet worden (dit went maar matig)
- De Bridgestones maken toch iets te veel lawaai, maar zijn wel zeer koersvast en slijtvast
- Het standaard Bluetooth-systeem wil nog wel eens haperen (de telefoon is dan verdwenen)
- Service-interval van 20.000 km is niet meer van deze tijd

Problemen?
Ik heb een stoepje gepakt en daardoor trilt de auto nu bij afremmen vanaf 120 km/u (bvb. bij verlaten van de snelweg). Hier moet bij de volgende beurt (60.000 km) naar gekeken worden.
Verder heb ik er 2.000 km geleden een andere voorruit in gekregen. Iets op de ruit gekregen waardoor er een ster van 10 cm doornee in zat.
De auto zelf heeft tot nu toe geen enkel probleem opgeleverd.

Ben ik tevreden tot nu toe?
Enorm!! Ik stap elke dag met een goed gevoel in de auto en kom er uitgerust en met een minimaal even goed gevoel weer uit. Tot op heden een top-wagen en onbegrijpelijk dat er nog zoveel mensen in producten van Ford, Volkswagen, Opel rijden zonder deze Mazda 6 te overwegen.

Opmerking over mijn waardering: ik heb bij kosten GOED ingevuld, aangezien de auto tot nu toe alleen de normale onderhoudsbeurten heeft gehad zonder extra aandachtspunten.

9,5