Mazda 6 SportBreak 2.0 CiTD 121pk Touring (2007)
Uitvoering | 6 SportBreak 2.0 CiTD 121pk Touring |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds kort weer terug naar mijn oude merk Mazda; wat een verademing. Doordat de 6 binnenkort wordt vervangen door een nieuw model, heb ik voor een uitgebreide Luxury Edition II kunnen kiezen. Naast vele opties in de vorm van bijvoorbeeld xenon-verlichting, regen- en lichtsensoren etc., biedt deze auto ook de zwaardere dieselmotor uit de executive-uitvoering. Alleen de lederen bekleding uit de executive ontbreekt.
De auto biedt enorm veel ruimte en luxe, zeker voor de prijs van deze uitvoering en rijdt zeer comfortabel. Zowel met een zware aanhanger als met hogere snelheden op de snelweg, beschikt de Mazda altijd over voldoende vermogen en behoudt een uitstekende wegligging.
In tegenstelling tot de normaal bijgeleverde audiosystemen van Mazda, biedt de 6-CD wisselaar met Bose-luidsprekerssysteem een prima geluidskwaliteit. Wel jammer dat de CD speler geen MP-3 ondersteund.
Kortom, de Mazda bevalt enorm goed. Het enige nadeel is het matige zicht naar achter dat, met name met zwart getinte ramen, toch wel minimaal is.
Geen. Ook met vorige Mazda’s heb ik tot dusver vele honderdduizenden kilometers kunnen rijden zonder noemenswaardige problemen. De verrwachtingen zijn dus hoog gespannen!
Update: 46.000 km
Inmiddels de nodige kilometers met de 6 gemaakt. Tot op heden heeft de auto nog geen enkel probleem opgeleverd. Om de 20.000 km naar de garage voor een check is voldoende. Naar verwachting ga ik met deze auto zonder problemen de 180.000 km volmaken!