Mazda 6 SportBreak 1.8 Touring II (2005)
Uitvoering | 6 SportBreak 1.8 Touring II |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Nu een andere auto wordt aangeschaft is na 3 jaar in de Mazda 6 te hebben gereden is het tijd om een review te schrijven.
We hebben 3 jaar met veel plezier in deze auto gereden, uiterlijk van de auto is mooi vormgegeven en geeft ook de binnenruimte weer.
De binnenruimte is echt fantastisch, voor en achter beenruimte genoeg en in de bagageruimte kunnen wij (2 volw. 2 kids 7 en 9)prima onze spullen kwijt voor een weekje vakantie.
De stoelen voor bieden goede ondersteuning, ook zijdelings, en zijn zeker niet te slap. Dashboard strak vormgegeven, bediening van radio/cd en cruisecontrol op het stuur wat erg prettig is.
Geluidsnivo in de auto wat hoger dan het gemiddelde in dit segment, bij lage snelheden is het sportieve motorgeluid niet onaardig maar op de snelweg had ie wat stiller mogen zijn maar irritant is het niet.
De originele Bridgestone banden zijn geen giller, voorbanden trekken de auto nogal in het spoor bij spoorvorming, achterbanden maakten na een krap jaartje al veel rijgeluiden.
Alles vervangen voor Michelin, problemen opgelost.
Motor heeft voldoende vermogen om sportief mee te rijden en goed mee te kunnen op de snelweg, misschien iets te licht voor een caravan in heuvelachtig gebied.
Bij lichte helling moest ie bij onze vouwwagen (beladen 5 a 600 kg) al een beetje werken.
Wegligging is perfect, ligt stevig op de weg en ook dit maakt een sportief rijgedrag mogelijk, vering is dan ook aan de stijve kant.
Het is voor ons een prima auto gebleken.
Naast een lampje vervangen e.d. geen echte problemen gehad.
Niet helemaal tevreden over de originele banden, deze vervangen.
Cassete van het rolgordijn boven de bagageruimte rammelt, dit eenvoudig op te lossen met een stukje rubber/neopreen tussen de onderdelen waardoor de speling in de sluiting opgeheven wordt.