Mazda 6 SportBreak 1.8 Business (2012)
Uitvoering | 6 SportBreak 1.8 Business |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De eerste kilometers
Toen het besluit genomen was dat er een gezinsauto moest komen ter vervanging van mijn Mazda 323 ben ik internet gaan raadplegen. Daarna zijn we een rondje langs diverse dealers gegaan om ons goed te laten informeren. Vanwege mijn goede ervaringen met mijn huidige mazda en die van daarvoor en de goede berichten over de enorme betrouwbaarheid van Mazda ging mijn voorkeur hier weer naar uit. De Mazda 6 was de auto die aan onze eisen van ruimte en veiligheid voldeed, maar er waren meer auto's in beeld. We zijn proefritten gaan rijden met de Mazda 6, de Skoda Octavia Variant en de KIA CEED.
De rit in de Mazda overtuigde gelijk van de voortreffelijke rijeigenschappen van deze ruime auto. Daarna naar de Skoda dealer waar we een TSI 1.2 op het oog hadden. Een schitterende stationwagen en goedkoper dan de Mazda. De proefrit gaf ons een prettig gevoel over deze zeer ruime auto.
Toen een proefrit in de Kia CEED. Een hele mooie en ruime stationwagen met veel extra's en een hele gunstige prijs. De proefrit overtuigde ons echter niet. De auto reed het minste van de drie getest auto's.
Het gunstige aanbod van de inmiddels tweede Mazda dealer die we bezochten en de bewezen betrouwbaarheid van Mazda heeft ons doen besluiten weer een Mazda aan te schappen.
De eerste kilometers zijn fantastisch bevallen. De auto ligt stevig op de weg en de motor loopt als een zonnetje. De enorme ruimte konden we heel goed gebruiken. Toen het kinderwagen onderstel en ook de bak erin stond was er nog heel veel ruimte over. Door een van de rugleuningen neer te klappen hadden we nog meer effectieve ruimte beschikbaar. De dakkoffer kon thuis blijven tijdens onze eerste vakantie week.