Mazda 6 SportBreak 1.8 Business (2012)

autoreview

Mazda 6 SportBreak
Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6 SportBreakMazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6Mazda 6

Signalement

Uitvoering6 SportBreak 1.8 Business
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf7 km
KM-stand laatst341 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste kilometers

 • 341 km

Toen het besluit genomen was dat er een gezinsauto moest komen ter vervanging van mijn Mazda 323 ben ik internet gaan raadplegen. Daarna zijn we een rondje langs diverse dealers gegaan om ons goed te laten informeren. Vanwege mijn goede ervaringen met mijn huidige mazda en die van daarvoor en de goede berichten over de enorme betrouwbaarheid van Mazda ging mijn voorkeur hier weer naar uit. De Mazda 6 was de auto die aan onze eisen van ruimte en veiligheid voldeed, maar er waren meer auto's in beeld. We zijn proefritten gaan rijden met de Mazda 6, de Skoda Octavia Variant en de KIA CEED.
De rit in de Mazda overtuigde gelijk van de voortreffelijke rijeigenschappen van deze ruime auto. Daarna naar de Skoda dealer waar we een TSI 1.2 op het oog hadden. Een schitterende stationwagen en goedkoper dan de Mazda. De proefrit gaf ons een prettig gevoel over deze zeer ruime auto.
Toen een proefrit in de Kia CEED. Een hele mooie en ruime stationwagen met veel extra's en een hele gunstige prijs. De proefrit overtuigde ons echter niet. De auto reed het minste van de drie getest auto's.
Het gunstige aanbod van de inmiddels tweede Mazda dealer die we bezochten en de bewezen betrouwbaarheid van Mazda heeft ons doen besluiten weer een Mazda aan te schappen.
De eerste kilometers zijn fantastisch bevallen. De auto ligt stevig op de weg en de motor loopt als een zonnetje. De enorme ruimte konden we heel goed gebruiken. Toen het kinderwagen onderstel en ook de bak erin stond was er nog heel veel ruimte over. Door een van de rugleuningen neer te klappen hadden we nog meer effectieve ruimte beschikbaar. De dakkoffer kon thuis blijven tijdens onze eerste vakantie week.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mazda 6

Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Centre-Line (4D/6A)
€ 765
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens