Mazda 6 1.8 Touring II (2005)
Uitvoering | 6 1.8 Touring II |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na terugkomst zomer 2005 merkte ik dat da Mazda 3 achterin toch wat krap begon te worden met 3 opgroeiende kinderen. Ik belde Mazda Nooteboom in Barendrecht op of er nog aanbiedingen waren en nog diezelfde middag werd de deal gesloten.
Dit was de vierde Mazda in 5 jaar tijd bij dezelfde dealer. De inruilprijs was iedere keer voldoende/goed te noemen.
De pacific blauwe ’6’ biedt meer comfort dan de ’3’ en is niet te vergelijken met de ’626’.
Het verbruik schommelt tussen de 1 op 11 en 1 op 13,bij rustig toeren is zelfs 1 op 14 à 15 mogelijk.
De auto is ruim en degelijk afgewekt(=normaal bij Mazda).
Update 7-02-2007 Ik heb de Mazda6 ingeruild voor een Mazda5 1.8 touring, een dijk van een inruilprijs gekregen bij KIVAM Wateringen. Ik heb met de 6 15000 plezierige en toch redelijk zuinige kilometers gereden.Kijk met veel genoegen uit naar de 1ste kilometers in de 5.
Op hoge snelheid 160à 170 km/u in Duitsland wordt de auto wel wat rumoerig maar blijft goed op koers.
Minpunten heb ik niet kunnen ontdekken op wat roest bij de wielnaaf na.Heb ik zelf verholpen door grijze hittebestendige verf erop te spuiten.