Mazda 323 1.5 GLX (1986)
Uitvoering | 323 1.5 GLX |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 1986 |
Ervaringen.
Voor de leeftijd super auto, comfortabel Japanse auto met kenmerkende luxe ervan. Hij heeft namelijk 5 versnellingen, lendensteunen, elektronische ontsteking ,kofferbak openen van binnenuit, en nog meer poespas. Onderhoud doe ik zelf, de auto's is voor mij hobby en vervoer.
Rijd zeer goed en remt goed.
Voordelen
belastingvrij, kwalitatief erg goed. En voorzien van distributie ketting, genoeg kracht om met het huidige verkeer mee te komen. De techniek heeft me nog nooit laten staan. Er is makkelijk aan te sleutelen, alles is metrisch, genoeg ruimte in de motorruimte om ergens bij te komen.
Nadelen
Prijs van de onderdelen zijn hoog in verhouding met Europese auto's. En ze zijn nog al roestgevoelig. Ze roesten van binnen naar buiten. En water in de kofferbak is bij mazda's een kwaal.
Roest
Ja, roesten op de bekende plekken: wielkasten, wielranden en deuren. zelf heb ik al het nodige laswerk verricht.
Nu de achterlichten gekit zijn krijg ik ook geen vocht meer in me kofferbak.
Problemen
behalve regulier onderhoud een onstekingsmodule die stoorde het stationaar lopen van de motor.