Mazda 323 1.3i GLX (1991)
Uitvoering | 323 1.3i GLX |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
De Mazda 1.3 sedan is vooral aangeschaft omdat onze tweede auto ook een beetje veilig moet zijn voor het vervoeren van onze 2 kinderen. Een hatchback genoot de voorkeur maar die zijn toch duurder. Een sedan heeft een wat oubollig imago dus prijspakkers grijp uw kans!
De Mazda heeft een mooie 2 kleurige dashboard (zwart en bruin). Rijdt en schakelt voortreffelijk ook na 15 jaar. De bestuurdersstoel is aardig versleten maar zit er niet minder om. Stuurbekrachtiging wordt node gemist door mijn echtgenote.
Vanwege de korte afstanden is een verbruik van maximaal 1 op 13 niet echt slecht te noemen.
Waar ik bij een aanschaf van een volgende tweedehandsje wel op ga letten is het zonnedak. Of beter: het afwezig zijn hiervan want de onze lekt (na reparatie) nog steeds. De kofferbak is ook goed vochtig maar dat zal ook wel te maken hebben met de leeftijd.
Alles bij elkaar ben ik dik tevreden met de Mazda. Mijn echtgenote ietsje minder maar om hem vanwege het ontbreken van een stuurbekrachtiging en het vocht weg te doen? De Mazda ziet er verder goed uit en maakt een solide indruk, wat dat betreft een echte Japanner.
Update 30 juli 2007:
De Mazda is verkocht. Jammer, maar omdat mijn vrouw er meestal mee rijdt en omdat zij stuurbekrachting mist hebben we besloten eentje te kopen met stuurbekrachtiging. Dat is een Opel Astra 1.6 uit 1995 geworden.
Lekkage bij zonnedak. Vocht in interieur en kofferbak (waarschijnlijk ivm leeftijd rubbers).