Mazda 3 Sedan 2.0 Active (2004)
Uitvoering | 3 Sedan 2.0 Active |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Verkocht!
Vandaag mijn nieuwe Ford Focus wagon opgehaald en dus mijn trouwe Mazda ingeruild.
Een algemene review over de periode dat ik hem had.
Uiterlijk: Zeer sportief ogende sedan. Mooi kort kontje, stoer ogende voorkant. Het active model heeft daarbij heldere achterlichten, side skirts en een klein spoilertje (meer een strip) op de kofferbak.
Rij-eigenschappen: Heeeeerlijk. Met de 2 liter in het vooronder gaat de Mazda als een speer. Lekker sportief onderstel, die tevens ook nog eens verlaagd was bij mij.
Comfort: Volgens reviews veel windgeruis. Persoonlijk heb ik dit niet echt ervaren. De Mazda heeft goede stoelen. Zijn geen kuipstoelen, maar qua zit is het gewoon goed.
Minpunt is de kofferbak. Op zich is deze ruim genoeg. Er passen 2 Samsonite koffers bovenop elkaar. Alleen de klep is te klein. Het is zelfs al erg onhandig om boodschappen in te laden.
Betrouwbaarheid: Zeer goed. Al heb ik met de Mazda voor het eerst in mijn leven langs de kant van de weg gestaan. De v-snaar was gebroken. Daar heb ik zoiets van 'kan gebeuren met elke auto'.
Regulier onderhoud door onafhankelijke garage laten doen.
Tijdens olie verversen te horen gekregen dat de olie er nog zeer goed uit zag.
Ben wel iemand van het goed warm rijden voordat het gaspedaal wat verder wordt ingetrapt.
Gebruikskosten: Buiten het normale onderhoud, wegenbelasting en verzekering natuurlijk het verbruik. Gemiddeld zat ik op 7.8 l/100km. Rijstijl was altijd wel stevig te noemen. Wegen was 50% snelweg, 25% buitenwegen en 25% bebouwde kom denk ik zo.
Algehele indruk: Jammer van die kofferbak (zeker als je met kinderwagens zit) maar voor de rest een heerlijke en prachtige auto.