| Uitvoering | 3 e-SkyActiv G 2.5 140 Homura |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 8.867 km |
Mazda3 Homura 2.5
November 2025 aanschaf van mijn splinternieuwe Mazda3 2.5 in de kleur Polymetal grey. Getwijfeld over de kleur maar deze toch verkozen boven de Machine grey variant. Geen spijt van. Heb in het verleden al 3x eerder een Mazda3 gehad maar nog nooit een hele nieuwe. Ben zeer tevreden na bijna 9.000km gereden te hebben. Het is een fijne vlotte motor met meer dan voldoende koppel (240 Nm). Een heel verschil met de 2.0 motor. Ik rij nu gemiddeld 1:15. Daar zat heel wat fileleed bij op de A12. Dus daar ook dik tevreden over want het kan alleen maar beter worden. Het model sprak mij zeer aan, echt prachtig om te zien in de Homura uitvoering. Een mooi plaatje. Kan nog niets zeggen over onderhoud want dat moet nog komen. Ook over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel zeggen. Maar met een Mazda komt dat vast helemaal goed is mojn ervaring. De auto geeft een goede rijbeleving en zoals gezegd vlot genoeg. Ben zeer positief over de zitpositie en algemene handeling van de auto. Alles zit logisch op de juiste plek. Prachtig interieur met mooie materialen! Dit voor nu mijn korte review, maar er volgt meer in de toekomst.