Mazda 2 1.3hp BiFuel GT-M Line (2011)

Mazda 2
Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2Mazda 2

Uitvoering2 1.3hp BiFuel GT-M Line
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2019

gekocht met een onregelmatig lopende motor

We hebben een "nieuwe/andere auto", de Mazda 2 die nu op de parkeerplaats staat staat er sinds vrijdagmiddag, opgehaald bij een handelaar in Apeldoorn met de vermelding "de motor loopt onregelmatig" , dat was mijn uitdaging.
Mijn monteur en ik gaan 'm als nieuw toveren met een andere motor, cruise controle, velgen opnieuw spuiten, nieuwe banden en al het andere wat we tegen komen. Zodat als de mazda 2 klaar is, ik een zo goed als nieuwe auto heb voor een bedrag waarvoor je een 2e handsje koopt waarvan je de historie niet kent, een uitdaging.

nieuwe motor zit erin

De nieuwe motor zit erin, binnenkort even aan de computer om alle foutcodes op te sporen maar de Mazda 2 loopt nu al een stuk prettiger..

apk geweest bij 185000km ongeveer

De APK is zojuist geweest, geen op of aanmerkingen, tja er zijn een paar lampjes vervangen..thats it. Inmiddels is er wel een trekhaak gemonteerd en heb ik de zwaar beschadigde en door zout aangevreten alu velgen laten zandstralen en met een hoogglans zwarte laag gepoedercoat en zijn ze voorzien van zo goed als nieuwe Continental conti EcoContact 5 maat 185x55R15. Alles gaat prima aan de auto, de vervelende lampjes zijn uit, de auto loopt heerlijk regelmatig (ook stationeer) het is nu een fijn pittig autootje.. Qua verbruik is 7,2l op 100 km haalbaar, 1 : 13,5 maar vooral het verbruik van benzine valt erg mee (in iedergeval een stuk zuiniger als de baleno) de mazda 2 verbruikt ongeveer 1 liter benzine op 200km

weinig nieuws, op naar de 200,000km

Weinig te melden, de Mazda loopt prima, geen problemen. De winterbanden zitter er inmiddels weer onder en er staat een kleine beurt aan te komen. ff nieuwe olie en filters, misschien wel speciale lpg bougies erin, weet nog niet. Verbruik zit op LPG- 7,75 l/100km (1 op 12,9) en de Benzine 0,71 l/100km (1 op 140,85) en dat na 77 tankbeurten en ruim 24000km in 1,5jaar.. prima toch??

Laatste tankbeurt ingeschreven

De Mazda mag op zoek naar een nieuwe bestuurder, wij gaan verder met een andere op LPG lopende automobiel. De Mazda heeft ons ruim 44000 km door heel Nederland vervoerd. Door een drukke periode van verhuizen heb ik een muurtje over het hoofd gezien. (Schade rechts achter) dat gecombineerd met de kleppen moeten gesteld en het lpg filter moet vervangen. Deed mij besluiten om op zoek te gaan naar een andere auto op LPG met in de basis minder kilometers op de botten. Onze nieuwe, een Ford Fiësta heeft slechts 100.000 km gelopen en is een titanium uitvoering, dus cruise control, parkeer sensoren, enz. Een iets luxere auto. In die 44000 km heb ik ruim €4000 niet uitgegeven aan benzine maar bespaard door de lpg toevoeging aan deze mazda volledig te benutten. Het verbruik 1 : 12 ,66 op LPG. Op benzine ligt het verbruik op 1 : 158 . Met 150 tankbeurten keurig bijgehouden zie je de verbruiks cijfers. Ook van de Ford ga ik eenzelfde verslag bijhouden. Ik hoop dat de Fiësta mij minimaal hetzelfde plezier gaat brengen..Zaterdag 29-01 is de Mazda opgehaald door een handelaar uit Dordrecht, hij wil 'm weer toonbaar maken en dan alleen op benzine laten rijden. Mocht de volgende eigenaar zich ook hier inlezen, het is een goede auto, echt waar..

PRIVATE LEASE Mazda 2