Lynk & Co 01 (2021) #4

autoreview

Lynk & Co 01

Signalement

Uitvoering01
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst5 km
Lezerswaardering: 68%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Positieve balans

 • 5 km

Sinds 4 oktober rij ben ik de tijdelijke 'bezitter' van een Lynk & co 01. Getriggerd door het concept, de eerste testberichten en het feit dat ik voor mijn woon-werk verkeer graag elektrisch wilde rijden, maar een volledig elektrische auto voor mij momenteel onbereikbaar is, ben ik in dit avontuur gestapt.

De eerste 1000 km zitten er op en ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over het rijden, verbruik, comfort en ook de software lijkt bij mij voldoende te werken. Ook de reacties van anderen zijn louter positief als het gaat om het concept en het uiterlijk. Het is voor mij na mijn oude prima Prius echt next level qua rijden.

Dat wil niet zeggen dat alles perfect is. De bekende klacht van windgeruis bij de linkerspiegel heb ik ook. Het stoort niet enorm, maar is er wel. De Apple CarPlay springt er soms even uit als ik de auto weer start. Vaak ook niet, gelukkig. De draadloze oplader van de telefoon is heel gevoelig. Even remmen en een kleine beweging van de telefoon leidt tot het stoppen met opladen. Het verspringen van de kilometers die je over hebt qua rijbereik is soms onnavolgbaar. Met 72 km batterijrange parkeren en 's morgens starten en 65 km zien.

Maar als ik zelf meet, dan rij ik de laatste ritten steeds tussen de 65 km en 72 km op een volle batterij. Dus dat is keurig. Het verbruik is tot nu toe 4,4 l/100 km.

Je merkt wel dat het een opstartend merk is. Iedereen doet hartstikke zijn best, maar sommige zaken zijn nog ondoordacht en willekeurig. Zo woon ik in Vlissingen, Zeeland. Ik kon de auto alleen ophalen in Amsterdam. Toen ik vroeg waarom ik op de fora las dat hij bij anderen werd thuisbezorgd, kreeg ik te horen dat dit in Zeeland niet kon. Mijn opmerking dat ik dan gedwongen werd om de eerste 180 km van mijn maandkilometrage al op te maken aan de rit Amsterdam-Vlissingen en dat ik dat niet fair vond, werd gehoord maar niet opgevolgd door een aanbod die kilometers te schenken. Je snapt mijn ergernis toen ik gisteren op diezelfde fora een provinciegenoot melding zie maken van de bezorging van zijn Lynk & Co aan huis voor €1,-....... Ook het feit dat je niet tegen reductie extra kilometers kan inkopen vind ik jammer. Ben benieuwd of het me over een aantal maanden lukt om binnen de 1250 km per maand te blijven.

Het zal daarom over een aantal maanden vooral een afweging van kosten en baten zijn, of ik de auto voor langere tijd blijf rijden. Misschien dat het delen als het werkt nog een rol zal spelen. Al is de vraag natuurlijk of zoiets in een provinciestad als Vlissingen zal werken. Het is immers geen randstad, waar dat veel meer ingeburgerd is. Maar voor het geld krijg je een prima, moderne, mooie, zuinige en comfortabele auto voor je deur. Voorlopig geniet ik er van.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens