Lexus SC 430 (2002)

Lexus SC
Lexus SCLexus SCLexus SCLexus SCLexus SCLexus SCLexus SCLexus SC - interieurLexus SC - interieur

UitvoeringSC 430
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2010

1e ervaring

2 weken geleden particulier gekocht.

Mijn 1e indruk was overweldigend toen in de auto voor de 1e keer in het echt zag. Voorheen alleen op internet via plaatjes gezien.
Er stond echt een opvallend, sjieke auto. Geen asociale.

Je kon aan de staat van auto niet zien dat die 8 jaar oud was.
Zowel binnen en buiten was alles nog van hoge kwaliteit.
Natuurlijk wel de normale gebruiksporen.

Toen de proefrit, die alle twijfels meteen wegnamen.
De volgende dag heb ik dus gekocht en opgehaald.
Dus ben nu al 2 weken de trotse eigenaar.

Wat een ervaring is dat.
De stoelen (met soepel bruin leer bekleed) zitten zeer goed, en kan je elektrisch in alle richtingen en standen verstellen.
Nog iets leuk, is de instap-modus van het stuur.
Die klapt automatisch naar boven en een stuk dashbord in, als de sleutel uit het contact haalt (en weer op contact, komt die weer terug)

De motor hoor je bijna niet lopen, ook niet als je rijd.
Alleen met starten en bij de kickdown, hoor je een bescheiden roffelt uit beide uitlaten.

Over de uitrusting kan ik maar en ding zegggen.
Dat is super luxe.
Alles wat je wilt zit er op, of aan.
Een ingebouwde breedbeeld navigatiesysteem die een upgade-dvd bevat.
En dan een Mark Levinson audio systeem met 6 cd-wisselaar.
Echt geweldig, zo geluid heb ik in huis niet.

Het allermooste aan deze auto vind ik wel het dak, dat je in de kofferbak kan laten verdwijnen.
Je hebt eigenlijk 2 auto`s in 1. Een coupe en een cabrio.

Door de luchtvering, is het heerlijk om te cruisen over de weg.
Maar het is mooi te weten dat je altijd genoeg vermogen hebt (v8, 286 pk), om elke situatie de baas te blijven.

Problemem:

Op de 2e avond is de cd-wisselaar vast geslagen.
Hoorde via de laast verkopende dealer, dat je beter geen gekopieerde cd`s erin kan doen.
Dit is het enigste wat tijdelijk even wat minder is.

EW