Lexus LC 500h (2021)

autoreview

Lexus LC 500h (2021)

Signalement

UitvoeringLC 500h
Versnellingen1, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand laatst13.000 km
Lezerswaardering: 58%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nooit incognito

 • 13.000 km

OK, ik rijd al jaren Lexus. Dit is inmiddels mijn 5e Lexus en ik denk dat ik ook niet snel meer over zal stappen naar een ander merk. Maar deze LC500h is wel by far de mooiste en snelste die ik heb gehad.

Begonnen met een occasion in de Toyotagarage ben ik een jaar of 12 geleden Lexus gaan rijden. Sindsdien volgden diverse modellen, waarvan 3x een GS. De laatste was een GS450h en was echt een fantastische auto. Helaas worden ze niet meer gemaakt… Een ES vond ik niet echt een geschikt alternatief: wel heel mooi, maar ik zou de V6 echt wel missen…

De keuze was tussen een LS en een LC. De dealer zei het al toen ik binnenstapte, ze wisten al wat mijn keuze sou worden: de LC! De LS was uiteraard een prachtige auto, maar het deed me niet echt veel. In ieder geval niet meer dan de GS die ik inruilde.

Het werd dus de LC. Vanaf het begin had ik een brede grijns in deze auto. Prachtige lijnen, erg snel en bovenal zeer comfortabel! Wat mij betreft de ideale combinatie.

Ik heb “haar” nu 5 maanden in bezit en iedere dag spreken mensen me aan. Soms voor een praatje over deze beauty, soms staan ze te filmen of fotograferen, maar iedereen is unaniem: deze auto is echt een plaatje. En -je hoort dat vaker - in het echt is ze nog mooier dan op foto’s of video.

Zijn er dan geen minpunten? Nee, eigenlijk niet… Of het zou de achterbank moeten zijn met “negatieve beenruimte”. Maar het is nu eenmaal meer een tweezitter dan een vierpersoons.

Overigens hebben we dit voorjaar een weekje Nederland gedaan met mijn vrouw en twee kinderen van 17 jaar en dat was eigenlijk best goed te doen! Deze zomer 2 weken naar Frankrijk is ook prima bevallen: de kofferruimte is voldoende voor een grote koffer, kleine boodschappen en andere tassen konden prima op de achterbank.

Kortom: nog steeds zéér tevreden! Eigenlijk jammer dat er maar zo weinig van rondrijden in Nederland… Of juist niet? Het blijft heel bijzonder om in deze auto rond te mogen rijden. Maar nooit meer incognito 😉

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (14)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens