Lexus IS 300h First Edition (2013)

Lexus IS 300h First Edition (2013)

UitvoeringIS 300h First Edition
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Navigatiesysteem

Om een of andere reden is mijn review niet overgekomen maar ter aanvulling ben dus zaterdag bij de lexus dealer geweest en er wordt dus contact opgenomen met Louwman (importeur)maar verwacht wel dat het goed gaat komen

Gelukkig zijn de foto`s er al ....de review volgt ....tis meestal andersom !!!

daar ging ik mis dus overnieuw

De leasemaatschappi heeft de Citroen C4 Picasso THP EBV ingenomen bij 130000 km en moest eigenlijk nog ca 3 maanden maar er was een lager lek zodat de koppeling af en toe ging slippen.
Was mij dus al een beetje aan het orienteren maar kreeg het verzoek om spoedig een andere auto uit te zoeken.
Mijn werkgever heeft graag een 4-5 deurs auto en tegenwoordig diesel of hybride en er is een leasebudget waar ik dan binnen moet blijven.
Ik had o.a. als doel dat ik qua kosten graag onder de 25% bijtellingsbedrag van de C4GP moest gaan blijven en alles goedkoper is acceptabel maar wil wel heel graag de komende 4 jaar prettig rijden dus de bijtelling is niet bepalend
Ik rij oook voor mijn werk heel veel in Duitsland en vaak behoorlijk lange ritten ..o.a. regelmatig naar Stuttgart...dus wil wel graag ook iets van luxe en comfort .
Heb daarom behoorlijk veel binnenlandse en buitenlandse testen bekeken en gelezen en had op een gegeven moment een 4 tal auto`s waar ik graag uit wilde kiezen en heb als criterium dus een bijtelling van 20% aangehouden (nieuwprijs ca Euro 45T)en dan wordt de keuze al wat minder als je een redelijk grote auto wil rijden ..maar om verschillende redenen vielen dus Audi A4,VW Passat(beide standaard firma autos) Opel,Mazda 6,BMW 3 Renault eigenlijk alles ....en Volvo V60 om verschillende redenen af .
Bleef over de Citroen DS 5 hybride (de nieuwe Picasso wel gereden maar viel tegen)en zijn zus de Peugeot 508 hybride de Mercedes CLA 200CDI Ambition en de Lexus IS300h First edition bleven over
Heb dus eerst ..ook al omdat ik het een geweldig mooie auto vind in de Citroen DS5 gereden...en hoe herkenbaar de EBV versnellingsbak maar in zijn mooiheid verliest de auto een stuk practische zaken die mij zouden gaan ergen bv ...ik kan eiegnlijk alleen heel goed via de buitenspiegels naar achteren kijken ...
Zijn zus de Peugeot 508 ....eeh saai !
volgende dag gereden in de Lexus en zou daarna in de Mercedes gaan rijden maar de Lexus ..wat een stille auto en dat met hoofdletters en zeer comfortabel en heb toen besloten om de Daimler te laten voor wat het is want krijg voor dit geld niet datgene wat bij Lexus standaard is
Heb dus in deze uitvoering dus 17" LMV ,grootlichtassistent Climatcontrol met verschillende zones Een luxe navigatiesysteem een DAB tuner een DVD speler ,Lexus audiosysteem (digitaal en perfect)LED koplampen, Lane departure alert,een parkeerhulpcamara ,sensoren voor en achter ,een regensensor ,stoel en stuurverwarming(Moet niet gekker worden)een elektrisch zonnescherm een elektrisch schuif en kanteldak en in Sonic titanium en dat alles binnen bij gewenste bijtelling en ruim binnen mijn budget.

Achterin is de Lexus niet de ruimste maar zoals de Mercedes verkoper zijn in de CLA moet je ook niet langer zijn als 1.8 meter
Heb er ondertussen dus ruim 4000 km mee gereden en ik rij vooral snelweg kilometers en in Duitsland rij ik ca 140km/h.
Een top van 200 km/h ...heb ooit een keer in de Toyota Avensis 210 km/h gereden en verder wel eens keer max 160 km/h...een sprint van 0-10 in 8,5 sec vind het allemaal prima ...
Als ik de selector op sport zet zie ik bij 140 km/u op de toerenteller ca 1900 omw/min en dat is weinig vandaar de rust
Benzine verbruik to nu toe ca 1:16 maar het kan stukken beter maar het grote voordeel is volgens mij te halen in provenciale wegen ...

Is er nu niet iets wat niet fijn werk ...jaa het premium navigatiesysteem .
Daar gebeuren rare dingen kan bv bij het selecteren van de eindbestemming kiezen uit 3 routes ...en dat is mooi echter de kortste route kan sneller zijn dan de snelste route dus waarom dan niet de kortste route als snelste route aangeven.?
Bij het kiezen van de millieuvriendelijke route stuurt het navigatiesysteem bij elke snelwegkruising mij van de snelweg af om mij dan er verderop weer op te snelweg testuren.
Ben misschien verwent want was de Tomtom gewend maar als dit een premium navigatiesysteem is wat is de Tomtom dan?
En er zijn nog zo een aantal zaken die dit navigatiesysteem niet correct doet ..los daarvan rij op wegen die 3 jaar gelden nieuw waren die het systeem niet kent
Ben al reeds bij dealer geweest en besproken en heb Louwman een mail gestuurd ...wordt vervolgd dus !
Nogmaals genieten van de stilte ...O ja nog 1 ding hebben ze zo`n knopje op het paneel gezegt waarmee je een motorgeluid via de luidsprekers kunt krijgen ...pfffff

Update multimedia systeem

Heb van de dealer een uitnodiging gekregen om een update te laten uitvoeren voor het multimediasysteem.
Had uiteraard kunnen wachten maar was toch een beetje nieuwsgierig wat er dan zo zou zijn verbeterd...maar het Dolby surround systeem klinkt nu nog beter als eerst en misschien heel vreemd maar soms viel de DAB tuner uit maar dat is tot nu toe niet gebeurd .
Vergeet ook vaak de luxe die deze auto heeft te gebruiken ..zoals de stoel en stuurverwarming ...vond het eerst onnodig maar op deze auto zit het er standaard op ...geweldig ..wil haast zeggen laat de winter maar komen !! hihi...
Behalve het navigatiesysteem wat niet correct en omslachtig werkt heb ik helemaal geen klachten tot nu toe en heb de auto zuiniger gaat rijden ondanks dat ik er veel snelwegkilometers rij...Op naar de volgende review!!

weer een aantal kilometers verder

De auto heeft dus zijn eerste beurt gehad en die is naar volle tevredenheid uitgevoerd maar das een andere topic.

De auto blijft fantastisch rijden en zou toch eigenlijk niet goed zijn als ik al klachten zou hebben en die zijn er wel althans ik ga er vanuit dat die binnenkort opgelost gaan worden maar deze hebben betrekking op het navigatiesysteem wat in mijn ogen absoluut niet Lexus waardig is maar dat is ook alles en lees daar vrij veel klachten over en niet alleen dat het lastig te bedienen is ..eeeh dat ook !.

Er zijn een aantal zaken waar ik aan moest wennen en dat is o.a. de stoelverwarming en de stuurverwarming
Voor de rest geeft de LED verlichting een ander soort licht ...kan niet zeggen dat het beter of slechter is maar wat ik wel prettig vind is het automatische lichtassistent....
Zit ook onderweg vaak ook een beetje te spelen met oa.s de Eco..normaal en sportknop en merk dat ik op een andere manier ga rijden en meer en meer naar het verbruik kijk.
Verder is de auto snel? ...tja daar kunnen de meningen over verdeeld zijn met 220pk "maar" een topsnelheid hebben van 200 km/h ..ik vind het prima want ik rij ook heel veel in Duitsland en vind het bij ca 140-150 km/h prima
Verder heeft de CVT bij het optrekken de even tijd nodig om wakker te worden maar dan gaat de auto ook snel .
Wat wel opvalt is dat de auto heeel stil is en geen rammels heeft en of ik nu 80 rij of 150 het maakt niets uit
Al met al op naar de volgende 15.000 km maar als er iets bijzonders is zal ik de ervaring delen

Tussentijdse update

Bij de beurt van 15.000 km is ook gelijk het navigatiesysteem geupdate ..eerder al de software en nu de kaart .
Het is en blijft opvallend dat als er een file staat je wel de keus krijgt om de rouet aan te passen mits je sneller dan het licht kunt reageren...dus heb het symbool verkeer vermijden Maar op automatisch gezet maar Indien er een file van 1 km is wil het navigatiesysteem mij een andere route geven en die is dus dan zeker niet sneller ..lees korter.
Verder blijft het systeem Maar updaten ..soms 3-4x binnen 10 Minuten.
Wat dat betreft is de Tomtom super premium ipv het Lexus navigatiesysteem..
En dit is al en het einige kritiek die ik heb voor de rest een heerlijk Auto en alles functioneerd naar behorenen echt onspannend en relatief zuinig
Afgelopen week met Duitse collegas in de auto gereden ..en hun ook laten rijden maar ook zij zeer enthousiast....ook over het confort en luxe en klasse dat de auto uitstraalt alleen zulen niet veel Duitsers zullen de overstap maken naar iets niet Duits is (Mercedes met Renaultmotor? niets op tegen...hihi)
Mijn collega`s rijden dus A6..Mercedes C en VW Passat..en niet allemaal probleemloos

Vakantie en weer een stukje verder gereden

Zat te bedenken moet ik aan een review nog wat toeveoegen als je eigenlijk weinig tot niets te melden hebt !
Blijf het een geweldige auto vinden en hij rijd ook heerlijk en heb dus nu al ..en dat is eigenlijk een beetje te snel al 32.0000km gereden en echt probleemloos
Het enig wat hilarisch blijft is het navigatiesysteem ook in Frankrijk denk je soms wat zegt ze nu ..of wat zegt ze nu weer ....Maar we kunnen er wel om lachen maar heb niet meer het gevoel dat dit ooit nog goed komt .
Om nog een voorbeeld te geven wij wonen in een buurt die in de jaren 30-40 en hooguit 50 gebouwd is maar ook met de kaartupdate blijft het navigatiesysteem mij verkeerd sturen.
Wat wel verbeterd is is dat ik nu eenvoudiger kan zien waar de files staan al is dat TMC afhankelijk en daar kan dit navigatiesysteem niets aan doen ...voor de rest heb ik hem Maar op automatsch file vermijden staan want handmatig gaat ivm de reactiesnelheid niet lukken en het sneller dan het licht ...maar goed soms moet je wat te zeuren hebben haha...
Heb dus naar frankrijk de fietsen op een afneembare trekhaak gezet en soms dus behoorlijk snel gereden en het verbruik is toch wel ongeveer 25% hoger maar dat schijnt normaal te zijn..
voor de rest viel het allemaal qua pakruimte heel erg mee dus in vergelijk met sommige andere Hybrides is de bagageruimte best wel groot genoeg ...ook voor tentcampeerders ...
Vandaag de Auto een beurt gehad en hij staat weer pikobello gewassen en gepoetst voor de deur en ondanks dat ze hem wel wilde halen en brengen heb ik hem gebracht want wilde graag nog even in de Showroom kijken en kreeg een IS 250 mee .....ook erg mooi maar liever de IS 300h
Op naar de volgende 15.000 km ...met veel rust en plezier

weer 15000 kilometer verder

Een tussentijdse ervaring heeft tot nu toe geen zin omdat er niets te melden valt...al is het alleen dat de auto mij uitstekend bevalt.
Moet nog steeds wennen aan de stoel en stuurverwarming die ik in deze wat koudere periode vaak vergeet aan te zetten..
De auto heeft dus gisteren zijn 45000 km beurt gehad dus daarom maar tijd genomen om iets te schrijven maar behalve dat het automatische grote licht wel erg snel ging inschakelen heb ik niets te melden maar dat inschakelen is opgelost omdat ik zelf de gevoeligheid per ongeluk zelf gewijzigd ...of toch ?
Weet niet of ik daar nog weer over moet gaan beginnen maar het navigatiesysteem gaat het niet worden en er kon wel een update worden gekocht die net beschikbaar is maar heb daar geen enkele vertrouwen in ....kosten Euro 190,=
Het einige voor wat het navigatiesysteem betreft heb gewijzigd is de schaal van 50 meter naar 200 meter in te stellen zodat ik een beter overzicht heb en indien ik moet afslaan gaat de aanwijzing toch even naar 50 meter toe en dat werkt wel prettiger is mijn ervaring..
Voor de rest zijn het confortabele stille kilometers en je went aan het hybride rijden en de auto ..soms geef ik een beetje extra gas bij een verkeerslicht ...is wel zo leuk soms maar meestal tuffen de kilometers lekker door met een mooi verbruik
Geef toe tis een beetje saai en eigenlijk een totaal nieuwe ervaring met de andere leaseautos die ik gereden heb waar ik al reeds een extra garagebezoek moest gaan doen ...hier helemaal niets dus..
Auto weer keurig door de dealer gewassen en uitgezogen en netjes verteld dat er geen storingen waren weer meegenomen ..wel een zeer pretiige dealer !
Dus de einige kritiek is het navigatiesysteem...volgende keer maar gewoon een tomtom ...of hopenlijk is er voor de IS in de toekomst ook een ingebouwde tomtom te krijgen ..dan is alles perfect !

probleemloos

Kan er een heel lang review van maken maar eigenlijk heb ik geen klachten.
Gisteren heeft de auto een grote beurt gehad waar de filters ..diverse olieen enz vervangen zijn en daarbij een multimedia opdate ..dus geen navigatieupdate werd erbij gezegd.
Van alle auto`s die ik in de afgelopen jaren(35) gereden heb heb ik nog nooit zo`n stille confortabele en vrij zuinige auto gereden en ook zeker betrouwbaar!..geen rammeltje of iets
Het verbruik zal de komende vakantie wel gaan erg stijgen Maar dat heeft alles met de Bagage en fietsdrager te maken en dat ik in vergelijking met de vorige 2 auto`s wel opvallend bij deze auto.
Het verbruik bij de vorige 2 was wel hoger maar niet zoveel als bij deze..
Als ik al een klacht heb zijn het de banden die ik soms wel hoor maar er zit niet veel profiel meer op dus tijd voor Michelins ..
Ondanks dat de auto best snel kan zijn nodigd deze Auto eerder uit tot rustig en confortabel rijden.....geen haast stress maar wel gewoon rustig met het verkeer mee

wat een fantastiche auto

En zo zijn we weer 18.000 Kilometer plezierig verder ...en het wordt wat saai en de Auto heeft nu net z`n onderhoudsbeurt gehad en buiten het navigatiesysteem wat niet Lexuswaardig is heb ik geen klachten over de Auto ...en een verbruik van ruim 1: 15 met ritten in zowel Nederland en Duitsland (rij veel in Duitsland voor mijn werk)
Sinds kort de winterbanden weer erop laten zetten..de zomerbanden(Bridgestone) hebben nog 4 mm en de winterbanden nu nog 5-6 mm en dat alles bij 78000 km..
Op naar de volgende 15000km en dit is wel de meest fijne, luxe en betrouwbare auto en mag er nog 2 jaar in rijden
Iets te klagen ? tja navigatiesysteem als ik wat noemen moet !

t blijft genieten

Auto vorige week vrijdag voor een onderhoudsbeurt geweest en de zomerbanden er weer op en t zijn nog steeds de eerste maar erg veel profiel zit er niet meer op (3mm) dus binnenkort vervangen dus
Had ook deze keer geen klachten maar er was een of andere modificatie die uitgevoerd moest worden en heb er eerlijk gezegd niet naar gevraagd ook al omdat ik met deze auto erg verwend ben want ook deze 15.000 km zijn probleemloos verlopen ....in tegenstelling tot mijn vorige auto`s heb ik nog nooit een probleem hoe klein ook gehad
De enige klacht blijft toch dat navigatiesysteem ..totaal niet Lexus waardig ....dus ga ik vaak mijn eigen route bepalen
Ondanks dat het multimedia systeem en de radio(DAB) een prachtig geluid geven mis ik wel einige connectiviteit met Apple en Sportify en moet Sportify eigenlijk eerst bedienen via de Iphone ..geluid ervaar ik als perfect maar de bediening niet van deze tijd ..op naar de volgende kilometers ...zuinige kilometers wel te verstaan

Schade en nieuwe banden

Zoals ik al aangegeven heb waren mijn achterbanden niet Meer de beste en ze zijn ook vervangen door Michelin en de auto is nog stiller geworden dus ideaal ..kann niet wachten op de voorbanden maar ja nog ca 4 mm dus geen reden ze te vervangen.
Wel iemand tijdens het parkeren de neus van de auto meegeschrampt dus schade aan de bumper en spatbord en dat is balen Maar is vorige week keurig door het schadebedrif hersteld ...kreeg de mededeling dat ze het erg mooie auto vinden!!.kreeg een Volvo V60-T3 automaat mee als vervanger (3 dagen) ....niet te vergelijken met de Lexus Maar wil de Volvo rijders niet beledigen...op naar de volgende zuinige probleemloze en vooral zeer confortabele kilometers

Saai verhaal

Kan er niets aan doen maar het gaat een behoorlijk saai verhaal worden langzamerhand
Auto heeft net een beurt gehad(ca 1,5 uur) en hij rijdt nog net zo fijn als toen wij hem in december 2013 kregen en het valt op hoe relaxt deze auto rijdt als je vanuit een andere auto weer in de Lexus stapt en je weet dat je dan verwent bent met een auto met zoveel confort
We zijn dus 3 weken met de vakantie in Frankrijk geweest d.w.z. auto vol ,fietsdrager achterop met 2 E-bikes en zo ruim 3000 km gereden en het enige wat je merkt(aan de power meter) is dat de auto er iets meer aan moet trekken maar het is probleemloos om op de snelwegen 130 km per uur te rijden en vast te houden ook als het omhoog moet ..alleen tja het verbruik !! maar dat is logisch
Iets te klagen of Problemen ....??? ga niet in herhaling vallen !! ..op naar de volgende 15000 confortabele kilomers

Bijna een saai verhaal

En zo zijn we weer ongeveer 15000 Kilometer verder en de Auto is en blijft probleemloos en rijd nog precies zo als toen wij hem in 2013 kregen...en daar is niets aangewijzigd en nog steeds naar volle tevredenheid ...heb ik dan niets te klagen..??Helaas wel en op een gegeven Moment viel het geluid weg en echt weg ..dus geen Radio geen telefoon geen navigatiebegeleiding dus helemaal niets en wat bleek en iedereen staat voor een raadsel een digitale kabel was stuk en Lexus was van mening dat dit niet kon dus er is een hele kabelboom vervangen...auto was buiten de garantie maar volgens mij wat ik begrepen heb hebben ze zich weer van hun te verwachten servicekant laten zien .....en ik ?? heb 3 weken in een GS300h gereden ....ook erg mooi maar ergens iets te groot voor mij maar wel een hele ervaring met nog veel meer luxe als deze IS300h ...al met al een kwestie van vertrouwen ....geen discussies met dealer ed ...top !

Wordt alleen maar nog saaier

Vorige week teruggekomen van vakantie en door Frankrijk gereden met de fietsdrager en 2 E-Bikes achterop ....het benzineverbruik gaat gigantisch omhoog maar dat is geen ereden om de fietsen thuis te laten ..
Ben ondertussen bij ca 138000 Kilometers die probleemloss verlopen zijn en de originele voorbanden zitten er nog op met ca 5 mm profiel en achter zitten er dus Michelins op
Maar de Auto heeft weer een beurt gehad en binnen een uur waren ze klaar ...auto was zowel van binnen en van Buiten erg smerig maar hij was weer keurig schoon
Ze hebben mij nog even geholpen om mijn nieuwe foon te synchronseren met het media systeem en klaar waren ze zonder bijzonderheden ...
Toch wel iets ..de remmen achter zijn weer vrij gemaakt ....dat schijnt na een loop van tijd elke keer tussen de beurten een euveltje te zijn dat ze s`morgens "vast " zitten
In december loopt het leasecontract af Maar verwacht dat het over het jaar wordt getild dus ergens in het voorjaar een andere Auto..kan wel alvast een beetje kijken
Het wordt vrijwel zeker geen IS omdat ik een beetje hoger wil instappen ...Maar wel graag Hybride wil blijven rijden maar we gaan het zien ....

Einde leasecontract

Leasecontract was al op 8 december voorbij maar de opvolger liet nog even op zich wachten en mocht van leaseplan deze auto blijven rijden tot de opvolger is was
Gisteren dus een RAV4 ipv NX 300 opgehaald en de Review gaat nog komen maar de auto heeft pas 100 kilometer gereden ...dus nog even geduld
Gisteren dus afscheid genomen van de meest confortabele luxe stille en zuinige auto die ik ooit gereden heb..en daarnaast probleemloos !!..een keer extra naar de garage geweest voor een kabelbreuk voor de audioinstallatie en voor de rest geen enkele keer wat aangeeft hoe echt betrouwbaar deze auto is
Niets te klagen ??...ja het navigatiesysteem ...Tomtom van Euro 150,= is beter