Lexus IS 300h 25th Edition (2015) #2

Lexus IS 300h 25th Edition (2015)

UitvoeringIS 300h 25th Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2019

Rijgenot ipv. autorijden

Ik ben als automonteur met veel auto's in aanraking gekomen, en had al snel door dat de Japanners het over het algemeen goed deden, daarom nu het kon maar voor de eredivisie van Toyota gegaan.
Lexus is kwa afwerking en details nog net even beter dan eerstgenoemde.
Na aanschaf had ik eerst nog even een valse start;bij het inladen van de boodschappen zag ik dat het achterraam lek was en er zat tijdens de eerste rit een raar geluid in de voortrein, en deze wisselde steeds van omvang, ik had de auto gekocht met 24 maanden garantie en de zogenaamde redcarpet treatment, en ben daarom terug geweest om dit te laten verhelpen, het geluid zat er bij het proefrijden niet in.
Door de garage werdt dit correct opgelost door de kapotte tpms sensor te vervangen,alsmede de beide voorbanden te vernieuwen,alsmede een nieuw raam.
Deze reparatie was niet de eerste, want in het begin had ik een laag hekje over het hoofd gezien, waardoor de voorbumper vervangen diende te worden.
Na deze valse start inmiddels ruim 12000 km erbij gezet op de teller, en dat gaat moeiteloos.
Ik verbaas mij steeds over de stilte en de souplesse waar de auto mee rijdt, wij genieten nu onderweg echt van de goede geluidsinstallatie die aanwezig is.
Vanaf het eerste moment dat je met de auto op pad gaat,is het genieten; de heerlijke stoelen (met supersnelle verwarming),de cvt.bak die soepel schakelt en het motorvermogen wat ruim aanwezig is, en al rijdt je lekker door,het verbruik ligt steeds rond de 1 op 18,zodat je met een volle tank makkelijk 1100 km.verder kan.
Zijn er dan geen nadelen?, ja die zijn er wel, zo is de auto behoorlijk zwaar,en dat merk je met rijden wel behoorlijk,en het navigatiesysteem is niet geheel foutloos,ook is de auto aan de voorkant erg laag,dat is dus wel uitkijken,want een nieuwe bumper in kleur is ruim 1800 euro.
Ik weet nog niet of ik na deze auto weer een is ga kopen, want er is nog een nadeel,en dat is de erg lage instap,het zal dus een ander Lexus model worden

update navigatie

Even een update over de Lexus,deze is deze week naar Zwolle geweest voor de 105k beurt,en is metteen voorzien van de nieuwste navigatieversie, aangezien de eerdere versie vaak verkeerd zat zoals ik eerder al aangaf.
Heerlijk nu,het systeem werkt sneller en beter ,gewoon zoals ik graag wil.
Ik kreeg de auto ook weer spic en span terug,en dat voor een alleszins redelijk factuurbedrag, dus op naar de volgende heerlijke kilometers.