Lexus GS 430 Executive (2001) #4

Lexus GS 430 Executive (2001)

UitvoeringGS 430 Executive
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2011

Een half jaar Lexus V8

Na een dik jaar met een te zwakke 6 cil. in een verder mooie Audi A6 avant gereden te hebben was ik echt toe aan een sterkere motor. Alleen nooit aan een V8 gedacht, wel aan een Lexus GS, maar dan de 300 met 6 cil. Verschillende auto's aangekeken, maar dan was het de kleur, of de kleur van het interieur, of de prijs die niet goed was. Tot de dag dat ik deze tegen kwam, kleur goed, interieur goed, prijs goed. Alleen was het geen 6, maar een 8cil. Toch de stap genomen en er tot op heden geen seconde spijt van gehad. Wat een heerlijke motor en automaat. Genieten elke dag weer. Tot op heden geen enkel probleem gehad, alles werkt zoals het hoort. Verbruik valt me ook nog wel mee. Gemiddeld 1:7 en dat is 70% stad en 30% snelweg. Enigste onkosten tot nu toe zijn de winterbanden die ik er onder heb laten leggen. Verder heb ik hem laten poetsen en is de voorbumper gespoten. dit ivm. steenslag. Nou dat was het tot dusver van een zeer tevreden Lexus rijder.

eerste update 2012

Sinds de vorige review alweer een redelijk aantal probleemloze km. gereden. Wil ook nog wat info betreffende de auto toevoegen, en heb alvast een paar foto's geplaatst.Toen ik dew auto kocht was hij een maand daarvoor bij Lexus Ehv. gekeurd, en had daar een onderhoudsbeurt gehad. Heb telefonisch contact gehad met de dealer, zodat hij me wat meer info kon geven over het onderhoud in de voorgaande jaren. Voor mij was dit wel heel belangrijk, want je kunt natuurlijk aardig leeglopen op verzuimd onderhoud. Ook de distributie was keurig op tijd vervangen en hij had alle beurten gehad bij 2 dealers. Nu verder met de auto. Het verbruik is iets toegenomen nl. naar 1: 6,8. Dit zal ook te maken hebben met het weer, we hebben nogal veel wind gehad wat het verbruik natuurlijk niet ten goede komt. Ook begint de accu minder te worden, hij krijgt de motor wat moeilijker rond, dus die zal binnenkort wel aan vervanging toe zijn. Rijden doet hij verder nog steeds heerlijk, en ik stap er dan ook steeds met een glimlach en plezier in als ik weer eens weg moet. Nou we gaan alweer richting de 1e beurt die ik eraan moet laten doen. Ben benieuwd wat dat met zich meebrengt. Vooral prijstechnisch. Hoop dat het allemaal meevalt.

3e update van een zeer tevreden Lexus rijder. Het probleem met de accu is inmiddels verholpen. was inderdaad aan zijn einde, dus een nieuwe geplaatst. Verder heb ik een set orginele 18 inch lexus velgen op de kop kunnen tikken die van een GS 450h afkomen. Moet ze wel laten strfalen en poedercoaten, maar dan heb ik in ieder geval een set 17inch voor de winter en een set 18inch voor de zomer. Ook nog een xenonlamp vervangen die het begeven had. Wil ook nog vermelden dat het rijden in de sneeuw met de bak in sneeuwstand perfect gaat. Had niet verwacht dat ik nog zoveel grip zou hebben, maar merkte eigenlijk niet eens zo veel verschil met mijn vorige auto die quatroaandrijving had. Dit weekend gaan we naar Duitsland waar we wat rond gaan toeren. Heb er zin in om eens wat langere afstanden te rijden, en wat hogere snelheden wat daar soms nog kan. Nou tot de volgende update maar weer.

eerste jaar met lexus

Heb vandaag mijn lexus een vol jaar. En het was een jaar zeer tevreden rijden, vooral door de sublieme V8. Heb ondertussen ook een beurt ( kleine ) en APK laten uitvoeren. Hieruit bleek dat de remblokken achter vervangen moesten worden. Is meteen gedaan. Ook heb ik 18 inch lexus velgen met zomerbanden gemonteerd. Velgen via marktplaats gekoccht incl.Dunlop runflat banden. De velgen zagen er verschrikkelijk uit, en dat terwijl ze pas 5 jaar oud zijn. Heb ze laten stralen, en poedercoaten en nu zijn ze weer als nieuw. foto's worden toegevoegd. Ben ook met de auto de Duitse autobaan opgeweest, en dat was een waar genoegen. Bijna 1000km. in 2 dagen met snelheden tot ongeveer 190km. Ook dan is het comfort zeer hoog, stil en stabiel. Super. De laatste 2 maanden alleen in de stad gereden, dan stijgt het verbruik toch wel, nl. 1:6. Maar ja tevredenheid mag wat kosten. Zet er nog wat foto's bij en dan tot de volgende review.

rem en koelproblemen

Helaas gaat er ook bij Lexus wel eens wat mis. Rijdend op de snelweg begon bij een snelheid van 120 het stuur hevig te trillen. Auto direct op de vluchtstrook gezet en uitgestapt.
Bij het linkervoorwiel kwam flink wat rook vandaan en stonk het behoorlijk.
Er bleek een zuiger in de remklauw vast te zitten. Na een half uur ( nadat het geheel wat was afgekoeld ) naar huis gereden, naar de garage kon niet, want zoiets gebeurt dan weer op Zondag.
Maandag in de garage remklauw gedemonteerd, zuiger licht opgeschuurd, nieuw vet aangebracht en weer gemonteerd. Werkt nu weer perfect. Dit was op 06 juli.
Op 10 juli attendeerde mijn vrouw mij dat de auto vreemd rook, vooral als ze bij een stoplicht stond te wachten. Nadat ik een stukje gereden had rook ik het ook. Dit was die zoete lucht van koelvloeistof. In eerste instantie zag ik dat er een slang losgeraakt was. Deze vastgezet met een nieuwe slangklem en 5 liter koelvloeistof bijgevuld. (van de in totaal 9 die erin gaan)
Toch bleef hij ruiken en zag je na een rit dat er weer vloeistof verdwenen was.
Weer naar de garage waar ze er druk opgezet hebben. Bleek dat de radiateur langs de bovenrand lekte.
Imitatie is niet aan te komen, dus een nieuwe bij de Lexusdealer besteld. Ook maar meteen een thermostaat en de bijbehorende pakkingen, totaal 452 euro wat me eigenlijk nog wel meeviel. Het de en monteren van de spullen was eigenlijk ook zo gebeurt, zodat het al met al geen al te grote rekening was.
Hoop nu wel dat ik weer een tijdje zonder problemen door kan, maar dat weet je nooit.

apk zonder verassingen

Alweer een tijdje geleden sinds de laatste revieuw, maar er was dan ook weinig te melden. Behalve dat de Lexus het nog steeds geweldig doet. De winter door gekomen zonder een enkel probleem. Het enige minpuntje is dat er bijna alleen in de stad mee gereden is en het verbruik daardoor op 1:6 bleef steken. Dat is natuurlijk wel fors, maar ja dan moet maar geen V8 rijden. Heb de auto 12 april voor een beurt en APK weggebracht, en ook dit bracht geen verassingen aan het licht. Het enige probleempje waar ik al een tijdje mee te kampen heb is dat de electrische antenne het niet meer doet. Motor hoor je wel, maar antenne gaat niet meer naar beneden. Goed na 12 jaar kan dat natuurlijk wel, alleen nu nog oplossen. Ook de zomerbanden weer laten monteren en het verschil in afrolgeluid en comfort merk je toch wel. Volgende maand de auto alweer 2 jaar in mijn bezit. Heb er dan ongeveer 22.000 km. mee gereden. Zoals het er nu naar uitziet zal ik er nog lang van genieten, en verwacht dat ook zonder problemen te kunnen doen.

Nog steeds een zeer tevreden lexus rijder

We zijn alweer dik een jaar verder sinds de vorige reviews, en ondertussen ook alweer 12000 km verder. De auto bevalt nog steeds zeer goed en heeft recentelijk een beurt en APK gehad. Hieruit kwam tevoorschijn dat zowel de remblokken als de riemschijven voor hun beste tijd wel gehad hadden. Dacht dat dit wel een flinke kostenpost zou worden, maar dat viel gelukkig reuze mee blokken en schijven, inclusief montage kosten me 350 euro. Verder ook de elektrische antenne vervangen, zodat we weer storingsvrij naar de radio kunnen luisteren. Het verbruik blijft ongeveer steken op 1 op 7 gemiddeld. Wel een keer en positieve uitschieter gehad op een trip naar strassbourg waarbij het verbruik 1 op 9,5 was. Moet er wel bij vermelden dat de snelheidsmeter niet boven de 130 is geweest. Op lange snelweg ritten ga je pas echt het comfort van zo een auto waarderen, ook al is hij al 13 jaar oud en heeft hij bijna een kwartmiljoen kilometers op de teller. Het blijft kwalitatief een bijzonder hoogstaand product. Hoop er nog veel en lang plezier van te kunnen hebben.

4 jaar lexus v8 bevalt beter dan verwacht

alweer een jaar verder, en nog steeds zeer tevreden over mijn lexus. Heeft recentelijk zijn apk en beurt gehad. Daarbij kwam naar voren dat het tijd was om de achterste remblokken te vernieuwen en dat het verstandig was om de schijven meteen een keer af te laten draaien. Mijn zomerbanden zijn nog net door de keuring gekomen, maar deze zijn binnenkort ook aan vervanging toe. Ben nu aan het kijken wat voor een merk ik zal nemen. Vind de vredestein ultra sessanta een heel gaaf profiel hebben. Alleen is de vraag of dit wel een fijne band is. Vorige week weigerde de lexus te starten, en na een accutest bleek dat er een cel kapot was. Vond ik wel wat snel na 3 jaar weer een nieuwe accu, maar ja wat moet dat moet. Het verbruik blijft gewoon netjes rond de 1 op 7,5 steken, en verder valt er niets op de auto aan te merken. Buiten de dingen die aan slijtage onderhevig zijn gaat er tot dusver niets kapot aan de auto. Hulde voor lexus. Blijf zeer zeker nog enkele jaren met deze auto rijden, want voor dat kleine beetje extra dat je aan brandstof en belasting kwijt bent krijg je een zalige, betrouwbare auto die je nog steeds elke keer een glimlach op je gezicht laat verschijnen.

Kleine probleempjes aan mijn lexus

Na weer bijna een jaar tevredenheid op 11 04 2016 de auto laten keuren incl. beurt, 4 nieuwe michelins (sp3 245 40 18 ).
Ook hoorde ik al een tijdje geknak als ik heel langzaam over een wat mindere weg reed. dit bleken de stabilisatorrubbers.
dus ook deze inc. stangetjes laten vernieuwen. dit alles was bij km.st. 264166 Kosten 1000 euro

Na enkele dagen ging plotseling het motormanegmentlampje branden. Bij de garage storing uit laten lezen, kwam code p0420 uit. Problemen dus met de kat of een van de sensors.
Garage had geen apparatuur 0m de sensors te testen, dus op zoek gegaan naar garage die dit wel heeft.
Vlak bij mijn adres universele garage gevonden die het diagnostiek van mijn lexus van a tot z uit kan lezen.
Hieruit bleek dat dit ook echt de enigste foutmelding was na een complete test. Hierna kon hij een grafiek laten zien die de weking van de 4sensoren gaf. 1van de sensoren werkte niet naar behoren, deze laten vervangen en uit is het lampje. Toen nog een proefrit gemaakt met de laptop op schoot en de grafiek liet zien dat alles weer ok is.
km.st. 266961 kosten 335 euro

Enkele weken later merkte ik dat de auto bij het afremmen van snelheden boven de 100 km. begon te trillen in het stuur. Naar de garage, auto op de remtestbank en de mededeling dat hoogstwaarschijnlijk de voorste remschijven krom zijn. Vreemd, deze zitten er een jaar en 10.000km op.
Toch bleek dit het geval, en besloten nieuwe schijven en blokken te monteren, nu van het merk BREMBO.
Na het monteren van schijven en blokken bleek dat aan de linkerkant 1 van de zuigers van de remklauw niet terugging, hoeveel kracht ze ook gebruikten.
Stofkap bleek ernstig gescheurd, waarna vocht en vuil de zuiger hadden aangetast. Geen andere keuze dan ook de remklauw te vernieuwen dus.
km.st. 267276 kosten 750 euro.

Nu rijdt de auto weer zoals het hoort, en hopelijk kan ik voorlopig weer vooruit zonder verdere kosten. Het verbruik ligt nog steeds over het hele jaar gemeten bij 1op 7,5, wat voor mij heel acceptabel is

Meerdere vervelende problemen

Na 2 maanden zonder motormanagmentlampje sprong deze op een gegeven moment weer spontaan aan. Bij de garage weer uit laten lezen, en wat denk je ? Nu de lambdasonde aan de andere kant. Dus zat er niets anders op dan deze ook te laten vernieuwen. Weer € 278,00 armer. Nu is het ondertussen half april en sinds 2 weken brandt het lampje weer. Alles laten controleren, de beide kats, bedrading tot aan de computer, computer zelf, maar hier is niets uitgekomen. Op het Amerikaanse lexusforum ikomt dit probleem ook vaak voor en is het een crime om dit goed op te lossen. Omdat deze auto in Amerika veel meer verkocht is als hier kun je daar veel meer over te weten komen. Volgende stap is om de bougies te vernieuwen ivm eventuele misfires die denstoring kunnen veroorzaken. Dit gaat begin mei gebeuren, samen met het vervangen van de distributieriem, hydraulische spanrol, geleiderol, en waterpomp. Zal een flinke hap uit mijn portemonnai worden, daar ze een offerte van een kleine €1200,00 hebben gegeven. Ook zijn tussendoor nog de achterremmen opnieuw vervangen inclusief alle veertjes palletjes, handremschoentjes e.d. Dit was ook een kostenposten van €530,00, dus al met al begint het behoorlijk in de papieren te lopen met mijn lexus. Hoop dat het hierna even over is. Gaan er in juni mee naar Karinthië, dus ja dan wil je wel dat ie in orde is. Ondanks deze tegenvallers blijf ik het rijden met deze lexus zeer aangenaam vinden. Benzineverbruik afgelopen jaar weer gemiddeld rond de 1 op 7. Dat was het weer tot nu.

Vakantie Oostenrijk met Lexus

Nadat er veel geld was gaan zitten om de Lexus technisch weer tiptop te krijgen is het nu weer tijd om er van te genieten.
We besloten om er mee op vakantie naar Oostenrijk te gaan.
We hadden al in de gaten dat de auto wat zuiniger leek.
De reis, en het rijden op diverse passen was als vanouds genieten.zoals het hoort met een V8. De auto heeft gedurende de vakantie geen slag verkeert geslagen en bleek inderdaad een stuk minder brandstof in te nemen. Ook nu we hem weer veelvuldig in de stad gebruiken valt het verbruik in positieve zin op.
De volgende missie wordt het herstellen van wat krassen op de voor en achterbumper die er gedurende de laatste jaren weer op gekomen zijn.
Hebben besloten de auto nog enkele jaren te blijven rijden, daar hij nu weer ZO fijn rijdt.

Probleemloos jaar met mijn lexus

We zijn weer dik een jaar verder, en tot mijn tevredenheid gelukkig ook een probleemloos jaar. Nadat ik vorig jaar toch wel heel fikse kosten gehad heb, was ik wel bang dat er misschien nog meer aankwam. Auto is toch al 17 jaar. Maar bij de pak keuring kwam er uit dat alles nog prima in orde is. Wel meteen een beurt uit laten voeren, zodat we er weer voor een jaar vanaf zijn. Zijn er vorige week nog mee naar Duitsland geweest en hebben 750 km op verschillende soorten wegen gereden. Hieruit bleek dat we gemiddeld 1 op 9,5 gehaald hadden, wat nog nooit voorgekomen is. Lijkt wel of de auto na het vervangen van de O2 sensoren, en bougies zuiniger geworden is. Ook zijn alle kleine deukjes die er door de jaren heen op parkeerplaatsen ed in gekomen zijn proffesioneel verwijdert. Hij staat er nu weer mooi strak bij. Het enige wat nu nog gaat gebeuren is de originele wintervelgen laten opknappen. Deze zien er niet meer uit. Ben van plan nog lang met deze auto te rijden, daar het nog steeds een genot is.

Weer een mooi Lexus jaar.

Zo, de Lexus moest weer voor een grote beurt en APK naar de garage.
Na een jaar zonder noemenswaardige problemen, buiten een aan flarden gereden band benieuwd of hier iets uit zou komen.
Had een flinke bout in mijn linkervoorband gereden, bij de garage adviseerden ze om deze niet te laten repareren, daar het net naast het loopvlak was en dit niet toegestaan is. Zodoende maar 2 banden vernieuwd [ Michelin sport 4 ]. Helaas maar het was niet anders.
Zijn er ook nog mee naar Duitsland geweest, waarbij we in 2 dagen zo een 1000km. hebben gereden. Kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat rijdt deze Lexus nog steeds heerlijk. Verder met de beurt, hier kwam uit dat mijn linker remklauw lekte bij een van de zuigers. Vreemd, daar deze 3 jaar geleden al vervangen was. Maar goed na 3 jaar geen garantie meer dus opnieuw een remklauw vervangen. Verder gelukkig geen verdere mankementen dus gaan we voor een volgend hopelijk probleemloos jaar.
Heb wel nog mijn wintervelgen laten opknappen zodat die ook weer als nieuw zijn. Het verbruik is ook weer 1:7,5 geweest dus ook dat is prima.
Kosten voor de 2 banden 240 euro, het opknappen van de velgen 260 euro en de beurt incl. remklauw 600 euro. Al met al voor een auto die 18 jaar oud is in mijn ogen een gowed jaar geweest.

Een volhouder

Zo we zijn weer een jaar verder. De Lexus heeft zich ook dit jaar weer kranig gedragen. Zijn er niet ver weg mee geweest, maar evenzo goed, ook als boodschappenauto voor mijn vrouw is hij uiterst geschikt. Het verbruik is dan wel wat hoger,maar ja. Bij de Apk , inclusief onderhoudsbeurt kwamen alleen versleten ruitenwisserbladen naar voren. Lachen toch. Wel brand er sinds enige tijd het motorstoringslamje. Dit hebben ze uitgelezen, en hieruit kwam foutcode P1651 uit. Na grondige inspectie kwam naar voren dat de klep van het variabel inlaat gedeelte of vervuild is of af en toe blijft hangen. Omdat dit alleen bij de eerste seconde van het starten is gaat het lampje telkens weer branden. Het is geen Apk issue, en verder kan het ook geen kwaad. We laten het dus maar hierbij. Anders moeten allebei de spruitstukken eraf wat een tijdrovend en heel duur karwei is. We gaan kijken wat het komende jaar gaat brengen, blijven er mee rijden, en nog steeds met een big smile on our face.