Land Rover Range Rover 2.5 DSE (1999)

Land Rover Range Rover 2.5 DSE (1999)

UitvoeringRange Rover 2.5 DSE
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2018

Eerste ervaring RR 2.5 DSE

Besmet met het " Engelse virus " in die zin dat er in het verleden ruimschoots slechte ervaringen waren met engelse automobielen, was ik voorbereid op ellende. Maar ik moet mijn mening bijstellen!!! Wat een heerlijke auto.
Hiervoor een korte periode Cayenne 3.2 gereden, uiteraard sportievere rijstijl. Maar deze RR rijdt geweldig. Fantastische luchtvering die perfect boven de 80km/u zich duidelijk aanpast waardoor hij dan een prettig rijgedrag geeft. Clima die erg fijn werkt, de Cayenne had mechanische airco, en alle andere functies werken. Wat niet in orde is is de radio ontvangst, gelukkig is er een Aux-aansluiting. Ik laat hier nog naar kijken. De auto staat op 20" banden die helaas wel veel lawaai maken. Ik vermoed dat het merk banden hier veel mee te maken heeft maar moet nog naar de bandenspecialist. Erg tevreden met de auto qua uiterlijk ( mede door de 20" wielen ), het chique interieur en het rijden. Als je rustig rijdt verbruikt hij 1:10, Is dan wel erg zwevend maar ik vind dit erg fijn. Natuurlijk is plusminus €200 per maand houderschapsbelasting veel maar de tank vol voor €65 maakt dit snel goed. De Audi V8 die ik ook heb kost weliswaar €90 per maand maar de €120 volle tank gooit hier snel roet in het eten als ik kosten vergelijk. Deze RR is perfect onderhouden en dat is aan alles te merken, graag hierbij vermeld dat dit bij dit type auto wel erg belangrijk is, ja dat kost geld maar voor deze inmiddels ervaren youngtimer betekent dat een nog jarenlange levensloop. Deze gaat zéér waarschijnlijk lang door mij bereden worden.