Land Rover Discovery Td5 ES (2000) #5

autoreview

Land Rover Discovery

Signalement

UitvoeringDiscovery Td5 ES
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst139.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Na 7 jaar starten, lopen

 • 139.000 km

Ik heb de disco al 20 jaar in bezit. Nieuw gekocht in 2000. Reed 'm zakelijk. Dat was na het stoppen als ondernemer niet leuk meer. Van 35 euro per maand mrtb naar 150 per maand. Dat betekende in maanden dat ik de auto amper gebruikte soms meer dan 1 euro per km aan mrt. Kortom de TD5 werd geschorst. Ik hoopte op betalen per km maar daar is het nog steeds wachten op. 7 jaar na het schorsen, 27 febr. 2021 kwam het idee om de auto in te ruilen. Nieuwe accu erin, brandstoffilter even afgetapt, 1x starten en de Laro loopt weer als een zonnetje. Ondertussen olie ververst, oliefilter, brandstoffilter alle andere olies volgen nog. Ik wil nu eerst de oppervlakkige roest van het chassis verwijderen en goed beschermen voor ik weer een keer in de regen rijd. Met dank aan Corona, heb ik toch nog wat te doen. Oja, dat inruilen gaat nog even niet door, hoewel ik de Disco Sport uit 2017 met 33000 op de teller voor een goede prijs kon kopen. Het was een diesel en daar gaf het management thuis, ook weer ivm met de mrtb, geen fiat voor. Voor de Micra, die ook 1 op 20 rijdt betaal ik 30 euro per maand. Reken ik dat 10 jaar door dan is het verschil 14.000 euro. 1-0 voor het management. Toch maar weer wat gaan ondernemen en op grijskenteken rijden? Tips zijn welkom.

Mijn eerste verslag staat ook nog op de site daar kan ik zo 123 niet bij. Hier de link: https://www.autoweek.nl/reviews/artikel/land-rover-discovery-td5-es-2000-4/

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens