Land Rover Discovery 200 Tdi Estate (1993)

Land Rover Discovery

UitvoeringDiscovery 200 Tdi Estate
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2010

Antwerpen Banjul Challenge

Twee weken geleden hebben mijn collega en ik ons ingeschreven voor de Antwerpen Banjul Challenge.
Een route van ongeveer 7000 km naar Gambia. Dit was eigenlijk een vrij spontane actie. 12 maart vertrekken we dus we hebben nog het nodige te regelen.
Gisteren derhalve de gehele dag noord-oost Nederland afgereden om een geschikte auto te vinden. Na twee pogingen bij een sloperij en een autoschade bedrijf in De Krim een geschikt exemplaar gevonden. Het is in zoverre moeilijk dat de auto niet meer dan €1000,-- mag kosten en voor €250 gemodificeerd mag worden. Na veel gepraat, een proefritje, de knoop doorgehakt en de auto meegenomen. Een auto met een verleden in Nederland, Duitsland en wederom Nederland. De eerste indruk was echter goed. Dat wil zeggen met een starthulp direct gestart. Rustige nagelende diesel. Een 200 tdi. Ofwel een van de eerste direct ingespoten diesels in personenauto's. Dat merk en hoor je. Maar met een mooi koppel van 240nm bij 1800 tpm. Dat zijn gegevens die de levensduur ten goede komt. Samen met mijn maat (collega)naar huis gereden. Niet harder dan 100km per uur. Dat zijn kruissnelheden die goed te doen zijn. Een achterbank en glas hebben we erbij gekregen. Voordat we vertrokken nog snel een extra reserve wiel geregeld met een goede terreinband. Die kunnen we straks wel gebruiken. Nu gaan we de komende periode de auto ontleden en technisch helemaal nakijken. Dat gaan we allemaal zelf doen. Daarnaast gaan we op zoek naar sponsoren die stickerruimte willen kopen. Zo proberen we uiteindelijk een ziekenhuis in Gambia van extra middelen te voorzien. Als we daar aankomen wordt de auto geveild voor een door ons gekozen project. Mocht er iemand naar aanleiding van deze review interesse hebben dan kun je met ons contact opnemen.
acmjacobs@home.nl
Via deze review willen we de aanloop naar ons vertrek documenteren

5,5