| Uitvoering | Discovery 2.5 Td5 S |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 150.000 km |
| KM-stand laatst | 150.000 km |
Uitstekende ruime gezinsauto die overal kan komen.
Gekocht in 2008 met 150.000 op teller. Hand geschakeld, 7 zitter. Elke rit is een plezier. Auto geeft nooit op. Inmiddels staat kmteller op bijna 600.000, met eerste motor zonder noemenswaardige problemen. Onderhoud (preventief) zoals motorolie, oliefilters en brandstoffilter op tijd vervangen is erg belangrijk. Ook banden wisselen van voor na achteren is belangrijk zodat ze gelijkmatig slijten en dus de tussenbak wordt ontzien. Reparatie versnellingsbak bij 320.000 km. Tussenbak na 370.000 km. Elke 100.000 km injectorharnas laten vervangen, want anders kan motorolie naar boardcomputer sijpelen. Het betreft een turbo-diesel 2.5L 5 cilinder, dus rustig warm rijden is belangrijk. Verder geen schokkende zaken meegemaakt. Sinds kort doet achterste ruitenwisser motor het niet meer, nog ja dat mag ook wel bij deze kmstand. Ook de startonderbreker gaf soms wat problemen rond de 450.000 km maar dat is inmiddels opgelost. Verder wilde de auto soms niet starten maar was kabeltje van startmotor los gevreten door een steenmarter die het bij ons in de buurt naar z’n zin heeft.
Minder leuk is de wegenbelasting, maar dan heb je ook wat;-)Voor mij en ons gezin, de zonen zijn inmiddels 2m, de ideale gezinsauto die naast dagelijkse dingen ook zeer geschikt is voor het avontuur zoals kamperen, sneeuwvakantie etc.
Ben van zins de 1.000.000 km te halen, dus ben al ruim over de helft.