Lancia Kappa 2.0 20v LS (1998)
Uitvoering | Kappa 2.0 20v LS |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Na het wegvallen van de lease-Volvo heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar welke auto het meeste waar voor z"n geld zou bieden. De prijs van een 4-de hands afgeragd Golfje afgezet hebbend tegen de gangbare prijs van een goede Kappa was de keuze snel gemaakt.
De auto kwam van een particulier en afgesproken is om een ANWB-keuring te laten doen en alle reparaties ten aanzien van motor, versnellingsbak, remmen en schokbrekers voor kosten van de verkoper te laten komen. De keuring was minutieus en na de nodige vervangingen (remblokken etc) stond er een als nieuwe Kappa. Buiten de beurten, die bij de dealer niet goedkoop zijn, heb ik nooit problemen gehad. Waar de Volvo"s in de buurt bij vochtig weer staan te rochelen rijd ik altijd meteen weg.
Ruimte, wegligging, stuurgedrag en potentie van de motor zijn verrukkelijk. Boven de 180 km is het benzineverbruik stevig maar bij normaal weggedrag is het verbruik ruim boven de 1:12. In de stad ligt het verbruik wat hoger.
Auto is helaas wat groot voor de krappe bouw in een Amsterdamse nieuwbouwbuurt dus de lak heeft wel wat te lijden gehad.
Beurten bij de dealer liggen tussen de 100 en 400 euro. Alleen bij vervangen slotmotor linksachter, de distributieriem en de aanschafreparatie waren de kosten hoger (tot max 900 euro bij aanschafbeurt).
Al met al een geweldige auto voor klein gezin en representatief gebruik. Als ik alternatieven zoek zie ik pas bij de BMW5, Audi A6 en dergelijke hetzelfde comfort maar tegen een veel hogere prijs.
Zit met smart op een opvolger te wachten. De Lybra is me een te oud model en de Thesis is te zeer een limousine.
Distributieriem, remblokken en -schijven zijn vervangen, slotmotor linksachter is vervangen.