Kia XCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine (2021) #3

Kia XCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine (2021)

UitvoeringXCeed 1.6 GDi PHEV DynamicPlusLine
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2024

Niks mis mee een KIA

Na meer dan 15 jaar Audi gereden te hebben nu een KIA.
6 jaar gereden in een Audi A6, heerlijke auto maar het verbruikt....foi!!
Nu reden we een een prachtige witte Audi A3 verlaagd, zwarte grote velgen, pracht auto.
Met de laatste Audi heb ik 9 jaar probleemloos gereden 248.000 km op de teller en geen drup olie vergebruik!!
Het thuisfront wilden wel een iets hogere auto, worden (blijkbaar) een dagje ouder.
Eerste instantie weer op zoek naar een Audi en dan wel de Q2.
Verschillende zoek opdrachten uitstaan maar telkens hoge km standen of een vraagprijs toren hoog (voor mij)
Tot iemand tegen mij zei, en een KIA dan?
KIA? PFFF...Nee.
Toch maar een aan het lezen geslagen, test verslagen, review enz.
En zo kwam ik uit op een Xceed, sportief, mooie donker grijze kleur en alles erop en eraan.
Waar ik nu een auto uit 2021 heb met 46.000 op de teller kreeg ik een Audi Q2 uit 2017-2018 met veel minder luxe.
Met pijn in mijn hart moet ik zeggen de Audi bij de garage laten staan voor mijn huidige KIA.
Ik kan niet anders zeggen de KIA rijdt perfect, ja oké minder snel....minder strak met gas erop op afritten snelweg.
De auto zit heerlijk, je hebt niet het idee dat je in een iets hogere auto rijd.
Adaptieve cruise controll is heerlijk, wat is dat een heerlijke luxe.
De LED verlichting geeft lekker veel licht!!
Dan de accu, het is even wennen....zo stil en toch rijden.
Je merkt bijna niet als de motor bij springt, is dat je op het display kunt zien waar hij het vandaan haalt...accu of motor....echt werkt perfect.
Nu rijden wij veel korte woon-werk ritten en dat gaat nu allemaal op de accu.
Op vakantie naar Italië is het verbruik tussen 1:21 en tot zelfs 1:24 snelweg kilometers.
Mis ik de Audi....tja lastig....Audi heeft wat.
Ben ik blij met de KIA zeker, veel waar voor je geld en het rijd ook nog heerlijk.
Zijn er ook min punten, ja "handen aan het stuur" en al die pingeltjes en piepjes en opstart deuntjes dat hoeft van mij allemaal niet.
En wat mij opviel in de ritten berg op dat de automaat wat zenuwachtig is.
Niet altijd maar soms gooit hij de bak twee verzetten terug en vervolgens weer een omhoog.
Voelt een beetje onrustig achter het stuur, ik denk waarom? Zoveel power hoeft de motor nu ook nog niet te leveren.
Onderhoudskosten kan ik nog weinig van zeggen, maar ze geven niet voor niets 7 jaar garantie...toch?
We gaan het zien hoeveel plezier we gaan beleven aan de KIA Xceed.

PRIVATE LEASE Kia XCeed