Kia XCeed 1.4 T-GDi DynamicLine (2020)

Kia XCeed 1.4 T-GDi DynamicLine (2020)

UitvoeringXCeed 1.4 T-GDi DynamicLine
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2022

Dik tevreden over de Xceed

Begin 2022 gingen echtgenote en ik op zoek naar een vervanger voor onze Seat Ibiza. De Ibiza hebben wij destijds (2017) nieuw aangeschaft en is een bijzonder betrouwbare en fijn sturende auto gebleken. Wij wilden iets groters met name voor de kleinkinderen en het allemaal toch wat te krap werd in de Seat. Ik had eigenlijk al een oogje op de Kia Xceed . Ik vind het model fraai om te zien. (ik weet smaken verschillen) Na een proefrit bij de Kia dealer waren we al snel om. Dit gaat de opvolger van de Seat worden. Levertijd van een nieuwe Xceed zou bijna een jaar zijn en in de showroom stond een prachtige Xceed van 2 jaar met net 13.000 km op de teller dus de koop was snel besloten.
En hoe bevalt de Xceed na 8 maanden en 11.000 km verder?
In 1 woord geweldig. Echtgenote moest wel even wennen aan de lane assist en adaptive cruise control. Wij rijden geen korte afstanden met de auto want daar is de fiets voor en het gemiddeld verbruik is ruim 1 op 17 (V-power).
Ondanks de 18 inch wielen rijdt de auto zeer comfortabel en zijn wij erg tevreden over de automatische versnellingsbak. Zijn er na deze lofzang dan helemaal geen minpunten?
Jazeker wel, zo is er een irritant piepje en melding dat aangeeft dat je het stuur moet vasthouden als je even een hand van het stuur los hebt en is het achteruit inparkeren geen feest door de relatief kleine achterruit en de behoorlijk grote dode hoek. Daar heb je dus echt wel gemak van de achteruitrijcamera.
Het valt ons op dat je de Kia Xceed bijna niet ziet rijden maar dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het prijsverschil met de Kia Ceed. Volgend weekend gaan wij met de auto naar de Eiffel in Duitsland en zijn benieuwd hoe de auto bevalt als we de paardenkrachten even laten galopperen op de autobahn en wat het verbruik dan is.
Wordt vervolgt.

10,0