Kia Sportage 2.0 CVVT 2WD X-ecutive (2008)
Uitvoering | Sportage 2.0 CVVT 2WD X-ecutive |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Heerlijke auto.....
Na twee maal een Kia Carens, die uitstekend zijn bevallen, in Sept. 2008 een Kia Sportage excutive gekocht. De auto stond op internet en was in voorraad bij een dealer. Hij is voorzien van een zwart leder interieur.
Ik kreeg een goede inruil voor mijn Carens en nog een aantrekkelijke korting.
De trekhaak heb ik elders laten monteren want de prijs van Kia is ongeveer het dubbele van die je bij een internetbedrijf moet betalen.....
Ook deze Kia is mij weer prima bevallen.
Het is een heerlijke confortabele auto. Het enige dat mij ooit heeft gestoord is de hoogte van de middenarmsteun (te laag).Verder is het kunsstof van het dashboard nogal krasgevoelig. Over de rest niets dan lof!
De jaarlijkse vakanties met caravan (1000kg.) lieten zien dat de Sportage een prima trekauto is. Tijdens de trips naar Zuid-Frankrijk kan ik makkelijk een snelheid van 110-115 km aanhouden. De auto draait dan iets meer dan 3000 toeren en haalt vrachtwagens makkelijk in. In de heuvels even terug naar de 4de en soms (bij hellingen >5%) even naar de 3de versnelling.
Het verbruik ligt normaal (in de stad) op 9,2ltr/100km Op de snelweg (bij +/- 100km/uur) ligt het op 7.4 ltr/100km
Op vakantie met de caravan gaat het verbruik al snel naar 11,8 ltr/100km.
De betrouwbaarheid is uitstekend. Naast de normale jaarlijkse beurten nooit de garage hoeven opzoeken.....
Kortom: Heerlijke betrouwbare en confortabele auto!
Ik heb deze auto nu, na 3 jaar ingeruid voor een nieuwe Sportage. Kreeg een gewoon goede inruilprijs.