Kia Rio 1.5 LS (2003)
Uitvoering | Rio 1.5 LS |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Door gezinsuitbreiding was had ik geen keuze mijn Smart weg te doen.
De keuze viel op een Kia Rio, dit om de eenvoudige reden dat we een meer dan redelijke inruil kregen.
En dit voor een complete auto, die niet duur was.
Na de eerste blije kilometers merkte ik toch al snel dat het goedkope van de auto besparing was op kwalitatieve zaken, alles voelde goedkoop aan. het dashboard plastic, knopjes eenvoudig kunststof, wat het meest opviel was het slappe plaatwerk. Binnen twee weken zaten er in de deuren plekjes van andere autodeuren.
Hiernaast viel voor mij als verwende Smartrijder het verbruik verschrikkelijk tegen, in de stad was met een vlotte rijstijl 1:10 geen uitzondering.
Uiteindlijk begon de kwaliteit van de auto te irriteren en besloten we de auto weg te doen.
We zijn diverse autobedrijven af geweest maar overal was de boodschap het zelfde, meneer liever geen Kia, we raken hem niet kwijt.
Het hoogste bod was 6.500 euro, en dit voor een auto van ruim 15.000 euro nieuw!!
We hebben voorlopig geen keuze en moeten wel verder rijden, maar blij,... echt niet.
- Plaatwerk heel dun waardoor veel kleine deukjes in de deuren.
- Rammelend intrieur, de dealer, ja meneer iedere auto heeft zijn rammel.
Als allerergste, de afschrijving, de dealer wou de auto niet terug voor meer dan 6.000 euro (nieuw ruim 15.000 euro).
De autohandelaren in de regio voelden niets voor een Kia, een opmerking `meneer, een nieuwe Kia die de garage uitrijdt is in een keer de helft van zijn waarde kwijt’.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee