Kia Rio 1.3 RS (2003)

Kia Rio
Kia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia Rio - interieurKia Rio - interieurKia Rio - interieur

UitvoeringRio 1.3 RS
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

De ervaring met deze auto tot nu toe ervaren wij als prettig.De auto stuurt goed en direct het over schakelen van 1 naar 2 ging wat stroef en de achteruit kon ik soms niet goed inschakelen,maar met wat beleidt en het spelen met de koppeling is dit nagenoeg opgelost,ook had de auto bij het terug schakelen van 3 naar 2 bijgeluiden maar dit is tijdens de inrijperiode voorbij,en heb ook geen problemen met de 2 inteschakelen.De motor loopt soepel,alleen in hoge toeren hoor je de motor goed, het verbruik ligt rond 1:12 bij stadsritten met af en toe de airco in gebruik. De stabiliteit en de vering van de auto is goed.Tijdens het inrijden zijn er geen rammeltjes opgetreden die storend waren.wel was er een boutje los getrilt bij de luchtfilterkanaal,maar dit is door de daeler opgelost, ook is de olie ververst en hebben ze op mijn aanwijzing de oliefilter vervangen normaal doen ze dit niet,dit bazeer ik op eerdere ervaringen met nieuwe auto"s, door de inrijperiode moet alles nog inlopen, de filter is dan vlugger verzadigd met slijpsels, voordeel de nieuwe olie blijft langer schoon en motorische in goede conditie een tip voor andere reviews.De daeler heeft mij netjes,corect en snel geholpen,de kosten bedraagde 43euro alleen olie en oliefilter.Ander checkpunten van de auto, matriaal en loonkosten naam de daeler voor z"n rekening.

Geen,boutje luchtfilterkanaal vastgezet,olie ververst,oliefilter vervangen,handrem opnieuw afgesteld. Tot de volgende review.

7,5