Kia ProCeed 1.5 T-GDi GT-PlusLine (2023)
Uitvoering | ProCeed 1.5 T-GDi GT-PlusLine |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Koreaanse passie
De titel zegt het voor mij allemaal, met de lancering van de Kia Proceed wil de Koreaanse auto bouwer aangeven dat het niet alleen maar auto's maakt maar ook auto's met passie.
Na 356.000 km in mijn Ford Focus 2.0 ST-Line mocht ik eindelijk overstappen na wat anders.
Ik vind het altijd leuk om de lezer mee te nemen van kilometer één tot kilometer "einde oefening". Leuk om te zien dat er al nuttige reacties op mijn eerste aarzelende schrijven zijn gekomen. Wees gerust. Ik ga het uitbreiden. Wou graag in ieder geval al leuke passende foto's tonen.
Met circa 7.000km in 5 weken kan ik inmiddels de lezer meer vertellen over mijn ervaringen met de Kia ProCeed GT Plusline. Ik heb 5 jaar rondgereden in een Ford Focus hatchback ten tijde dat de eerste Kia Proceed op de markt is verschenen. Had ik dat toen al geweten, had ik dan al Kia Proceed gereden? Misschien. Het is een oogstrelende shootingbrake met een grote "heb" factor.
Ik wist dat de Kia Proceed mijn volgende auto MOEST worden na de rebranding en de 2023 facelift. Tijdens die facelift is ook de kleur Experience Green erbij gekomen en ik was op slag verliefd. Wat een schitterende kleur. De eerder genoemde Focus was rood en ik hou van een opvallende kleur. Aangezien mijn werkgever de auto's koopt wordt er liefst gekeken naar demo's e.d. Het was dus ook maar net wat er te koop is. Ik had het liefst een GT Plusline met panoramadak, dat geef ik eerlijk toe. En die ja, die waren er wel maar of in een degelijke kleur of gelijk richting de €40K - 41K.
En toen kwam er een Kia Proceed GT-Plusline met circa 11K aan kilometers voor een zeer degelijke prijs. Ik ben nog elke dag weer verliefd op deze auto. Iets wat voor mij zeer belangrijk is. Voor degene die het niet weten: de GT-Plusline 1.5 is een 7-traps automaat met 160 PK. de Plusline maakt het dat bijna alles aanwezig is: BLIS - stuurwiel verwarmd - voorstoelen verwarmd, achterbank verwarmd - elektrische kofferbak klep - full map online navigatie - JBL sound - adaptieve cruisecontrol met level 2 autonoom rijden. Het enige wat ik denk ik ga missen is dus dat schuif/kanteldak maar anderszijds: ik ben bijna 1.90 en ik heb nu inmiddels genoeg YouTube gezien waardoor ik weet dat ik wellicht gelukkiger ben zonder in verband met de hoofdruimte.
Ik vind het een heerlijke reisauto. hij is laag maar mijn knieeën kraken nog niet bij in of uitstappen dus so far so good. Is alles optimaal? nee: het stuur is hyper sensitief en geeft constant aan dat ik mijn handen aan het stuur moet houden, wat ik dus wel degelijk heb. In mijn Ford had ik B&O, en ondanks de problemen (zie review vorige auto) kwam daar wel echt geluid uit. Bij dit JBL systeem ben ik niet onder de indruk. meestal bij muziek echt wel level 55-60 om lekker te knallen. Ook de equalizer settings merk ik nauwelijks verschil (wie heeft tips??). Ook was er een aantal kleine dingetjes die Kia Wensink Leeuwarden vrij snel opgelost heeft. Achterlicht links zat vocht in, inmiddels vervangen en ik had een rammeltje op lage snelheden. Mijn collega dacht de bakken onder de laadvloer MAAR zo zie je de toegevoegde waarde van reviews: een andere ProCeed berijder had melding gemaakt dat het de klik van de achterbank was, dit bleek bij mij ook zo te zijn en dat is gelijk opgelost! Zo ook een achtergordel die niet meer goed teruggeleide. Ook opgelost.
Het HDA systeem is fantastisch. Je hebt je CC op 100km/h, remt af zelf, trekt zelf op vanaf 0 km/h dus dat is echt geweldig. Ook de kofferbak vind ik enorm (zeker vanuit een Ford Focus hatchback). er kan genoeg mee in ieder geval. Ik vind de lijnen geweldig en zeker de combinatie van satin chrome - piano lak en de groene kleur ben ik zo blij met deze auto.
Ik zal zeker meer update's plaatsen. binnenkort gaan de Pirelli winterbanden eraf en mag ik weer op de Pilot Sports gaan rijden. Huidige verbruik is cira 1 op 15/16. Ook dit vind ik nog moeilijk te plaatsen omdat ik vanuit een diesel kom: die trouwens gemiddeld 1 op 16.2 reed dus deze doet er niet voor onder: wat ik wel raar vind: iedereen spreekt over een 50 liter tank maar ik nooit meer dan 40 - 42 liter. hoe zit dit?
hoe dan ook: ik hoop dat jullie meer tevreden zijn over deze tekst dan over de intro. voor mij geldt: ik ben heel tevreden over de auto en ik hoop twijfelaars te enthousiasmeren. het is de mooiste station die je kan kiezen (vind ik).
De eerste oordelen
Geen idee waarom hij het niet toont dus daarom de eerste review maar bijgewerkt.
PRIVATE LEASE Kia ProCeed

Kia ProCeed 1.5 T-GDi 160pk GT-PlusLine
- 2021

Kia ProCeed 1.5 T-GDI 160 Pk Automaat GT-PlusLine | Panoramadak | Adapt. Cruise | 18 inch LMV | Body Kit | Sportstoelen
- 2021

Kia ProCeed 1.5 T-GDi GT-Line | LED | Lichtmetaal | Privacy Glass | Navigatie | Apple Carplay / Android Auto |
- 2025