Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine (2019) #2
Uitvoering | Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De eerste 1000 zitten erop.
Deze auto via de Consumentenbond Private Lease gekozen.
Auto is zeer compleet, voor het eerst adaptieve cruise control en dat is erg prettig. Wel op doorgaande wegen en de snelwegen. Binnen de bebouwde kom werkt het niet prettig vind ik.
Sport stand geprobeerd en geschakeld met de flippers aan het stuur. Meteen vroeg ik mij af. Waarom? De automaat doet het veel efficiënter dan ik.
Wellicht handig in de bergen met de caravan erachter, maar zover zijn we nog niet.
Na de eerste keer tanken bleek ik keurig 1 op 19,7 te hebben gereden, vond ik zelf niet verkeerd. Met wat meer anticiperen en beetje oefenen de cruise modus (zonder dat ik andere mensen irriteer hiermee) moet de auto nog zuiniger kunnen laten rijden.
De lane assist is inderdaad een assist en dat is een punt dat beter kan. Ooit een dagje met een Volvo XC40 mogen rijden die ook adaptieve cc en lane assist had en daarbij werkte de lane assist een stuk prettiger.
Het enige dat een beetje tegenvalt is de hoeveelheid opbergvakjes in de auto, dashboardkastje is nagenoeg onbruikbaar en verder is er maar weinig plek voor spulletjes. Mijn telefoon (Huawei P20 Pro) is te groot om in het vakje te liggen dat hiervoor bedoeld is. Dat is dan net zo'n missertje.
De audio mist wel kracht, veel instelmogelijkheden maar op de eoa manier komt het niet over. Wellicht dat ik toch moet investeren in een uitbreiding.
Wel stap ik nog iedere dag met een glimlach in de auto en kom ik zonder rugklachten op mijn bestemming aan. En dat is een zeer belangrijk punt.
PRIVATE LEASE Kia Niro

Kia Niro DynamicPlusLine 64 kWh 3- Fase | Warmtepomp | 1e Eigenaar | Kia dealer onderhouden | Fabrieksgarantie t/m 13-07-2028 | NAP
- 2021

Kia Niro 1.6i PHEV DynamicPlusLine 1e Eigenaar | Trekhaak | Fabrieksgarantie | NAP
- 2019

Kia Niro 1.6 GDi PHEV ExecutiveLine | Navi | Trekhaak | Carplay |