Kia EV6 77.4kWh AWD Plus Advanced (2022)

autoreview

Kia EV6 GT
Kia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6Kia EV6Kia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6 GTKia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6Kia EV6 GT

Signalement

UitvoeringEV6 77.4kWh AWD Plus Advanced
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst3.500 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste kenismaking EV6

 • 800 km

Afgelopen dinsdag 5 april onze eerste EV ever, een Kia EV6 Plus Advantage opgehaald bij Louwman Breda. Heel erg spannend moet ik zeggen, want je betaalt een smak (privé deze) en wat brengt zo'n auto je dan na jarenlang diesels, benzine en lpg gereden te hebben, (werk en privé). BMW, VW, Volvo, Saab en andere merken, alles is voorbij gekomen gedurende ons werkzame leven en nu dan een EV en.....een Kia. Kende ik niet, wel van gehoord natuurlijk, maar heb er nooit zo naar omgekeken en nooit gereden wat uit het verre Oosten kwam. Maar wat van ver komt kan lekker zijn.
Na een zoektocht van ruim 3 maanden; info via Internet, proefritten, alle YouTube reviews bekeken die er op EV gebied nu zijn en veel fora gevolgd van de UK tot Australië en er veel over gesproken met mensen enz. , uiteindelijk gekozen voor de Kia EV6.
De criteria waren: range, laadsnelheid, veiligheid, comfort, Kia Charge netwerk, performance, techniek, garantie (7 jaar !! 150.000km), de complete reeks aan opties en de ruimte (een zee).
Het VW platform viel af, ID3 en ID4, Skoda, Audi 4. Het was het gewoon niet voor mij. Heeft niet alleen met bovenstaande te maken maar ook met smaak natuurlijk. De Ford Mach-e, leuk, maar een bullebak? Dan Volvo XC40 Recharge. Ik had gedacht o.g.v. eerdere Volvo's, dat wordt 'm, maar nee. Geen fijne wegligging en interieur? Polestar idem dito. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Toen Peugeot EV gereden, leuk, maar.... te klein, na BMW X1 2.5D. Je wilt ook niet teveel inleveren toch. Toen EV6 proefrit van een uur. Dit was meteen een echte beleving.
Het comfort, de wegligging, performance, de techniek...Echt adembenemend. Zou dit 'm worden? Ja zeg een jaar wachten. Geen zin in. Nu.! Uit voorraad werd het 2 maanden, maar dan wel een door Louwman reeds bestelde Plus Advantage Interstellar Grey. Ok, blijft toch een gok. De kleur ook. Van de week afgehaald. Absoluut geen
spijt tot nu toe. Wat een fantastische EV is dit. Stil, ruim, snel, veilig en een genot om in te rijden. We hebben de goede keuze gedaan. Later meer.

De eerste 3500km

 • 3.500 km

Nog steeds zeer enthusiast. De eerste 3500km zijn probleemloos verlopen. Een genot om in te rijden en die 450 werkelijke kms zijn meer dan genoeg voor gebruik in NE. Ook een trip naar Belgie leverde met het vinden van een laadpaal geen problemen op. De auto geeft feilloos de locatie aan. Keuze uit AC,DC of HSG. Die laatsten zijn nog niet dik bezaaid, maar op de DC van ons onderweg was er met 35min 150km bijgeladen. Even je berichten checken en weer verder.
Wat wel opvalt is dat als je auto sluit, het open dak niet automatisch mee sluit. Je hebt 3 min de tijd als je bent gestopt om dit handmatig te doen. Boeie. Verder niets anders opgemerkt. Je moet wel je handen aan het stuur houden zegt ie steeds en ondanks alle electronica goed blijven opletten. Echte autonome self drive is er nog niet bij. Op nar de 10000km.

5,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Kia EV6

Kia
Kia EV6 58kWh Air (5D/CVT)
€ 729
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens