Jeep Cherokee 4.0i LTD (1991)
Uitvoering | Cherokee 4.0i LTD |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb de Jeep cherokee gekocht 2 jaar geleden omdat we ons restaurant bij de duinen waren begonnen. Nu 2 jaar later ben ik denk ik 6 keer met de jeep op het strand geweest. Was wel leuk maar nou niet echt nodig, nu dus maar een standaard familliebak gekocht. Wel zo praktisch.
De jeep heb ik 2 jaar zonder problemen gereden, dit in tegenstelling tot wat ik verwacht had toen ik deze suv-to-be aanschafte. Bij de eerste apk moest de dorpel rechtsachter worden gelast bij de 2de apk helemaal niks. Tussendoor is een keer de slang van de lpg losgeschoten en kon ik enkel nog op benzine rijden. Het beter vast schroeven van de slangenklem heeft het probleem opgelost. De nieuwe eigenaar belde me overigens van de week op dat de radiateur gescheurd was, dat was een beetje balen.
Op het strand was de auto in zijn element met het sper diff en alle 4 de wielen malend door het zand had de auto het net zo naar zijn zin als zijn baasje. Heb nooit vastgezeten dat terwijl de meeste suv’s die dit proberen hier kansloos vast komen te zitten (X5-XC70).
Het comfort op de snelweg was ook zeker niet slecht. De auto accelereert goed tot zo’n 120km per uur daarna gaat het niet zo snel meer. Heb er ooit eens 180 mee gereden maar dan heb je echt het idee dat hij op wil stijgen. Ook de bochten zijn niet echt het meest geliefde onderwerp. Rijgeluid is zeker ook boven de 90km/h erg duidelijk waarneembaar. Onder de 90 km/h is er altijd wel iets dat piept of kraakt aan de auto. Wel aan te bevelen om goede regenbanden of all-weather banden te kopen want een beetje gas in de bochten als het regent wil nog al eens tot het nodige glijden leiden.
Dus zeker een leuke auto, motorisch en qua draaiende onderdelen erg degelijk en betrouwbaar uitgevoerd. Electronisch gezien is het niet de meest berouwbare auto.
weggeroeste dorpel
airco werkt niet
centr deruvergrendeling werkt niet
fan van ventilatie werkt ook niet