Hyundai Tucson 2.0 CRDi DynamicVersion 2WD (2004)
| Uitvoering | Tucson 2.0 CRDi DynamicVersion 2WD |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Vanaf het eerste moment dat ik deze wagen zag, was ik verkocht door zijn strakke imago (stukken beter dan de protserige Santa Fe)! En na prijs-aanvraag was ik helemaal over de lijn getrokken. Een mooi pakket aan een zeer aangename prijs.
Ik heb voor 2WD om de prijs te drukken, en heb de wagen al wat heftig door bochten gesleurd met als resultaat: geen kik. Voor een sportieve rijder geen aanrader, want de wagen geeft geen krimp. Een race-machine is het uiteraard niet, maar in het verkeer kan je toch wel goed mee (doet op papier En in werkelijkheid niet onder voor mijn vorige wagen). Maar bij het acceleren vanuit stilstand en onmiddellijk een bocht van 90 graden, voel je wel dat het vermogen niet perfect door de banden op de weg gezet wordt. (Als de banden moeten vervangen worden, neem ik er van betere kwaliteit.)
De rijhouding kan perfect gevonden worden, al is het stuurwiel niet in de diepte regelbaar, en is er geen regelbare lendensteun.
Het dashboard is dan wel van hard plastic, maar mooi geassembleerd, zonder kraakjes of piepjes. Het is wel heel sober, waar ik persoonlijk wel van hou, maar da"s weer een kwestie van smaak.
Wel enkele kleine (niet onmisbare) dingetjes ontbreken:
- geen automatisch sluiten deuren bij snelheid x
- wel een one touch-down van de bestuurdersruit, maar geen one touch-up (!?)
- bij blokkering achterste ruiten (kinderen) is ook de ruit aan de passagierskant geblokkeerd (!?)
- aanzetten van bvb mistlampen is enkel zichtbaar bij de betreffende knop, en niet bij de klokken. Zeker voor achtermistlicht is dit vervelend omdat zicht op knop belemmerd wordt door stuur
- ...
Zo zijn nog wel wat dingetjes, maar geen "show-stoppers". Globaal is het een dikke +.
Het enige rare wat ik merk is dat de ruiten met enkele passagiers heel vlug aanslaan met condens. Had ik niet zo vlug bij vorige wagens. Moet nog even checken of het een probleem ev. een geblokkeerde lucht-recyclage knop of zo is. Maar met airco is die bewaseming zo weer weg.
Voor de rest nog niets. Houden zo, hoop ik. Maar in het slechtste geval is er de garantie nog.
Want mooi van Hyundai dat ze 3 jaar all-in garantie geven, met onbeperkte kilometerstand. Zegt toch wel iets over de kwaliteit.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Hyundai Tucson

Dit zijn de vijf goedkoopste tweedehands auto’s met een hoge instap

Goedkoper dan huren: roadtrip met een auto voor €2.500 die je daarna weer verkoopt

Hyundai Tucson - Opel Antara

Hyundai Tucson 2.7i V6 StyleVersion (2006)