Hyundai Tucson 2.0i CVVT StyleVersion 2WD (2008)

Hyundai Tucson 2.0i CVVT StyleVersion 2WD (2008)

UitvoeringTucson 2.0i CVVT StyleVersion 2WD
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2019

TucTuc

Het is even wennen aan deze voor ons wat groter en zwaardere auto. We hebben onze Punto 2004 er op ingeruild. Bij aankoop veel onderdelen laten vervangen zodat we lekker een paar jaar voorruit kunnen.
Helaas begon een van de vervangen snaren als snel te piepen, na twee keer bij gespannen te zijn hebben ze toch maar verder gezocht. Bleek ergens een bout of iets te missen. Net voordat de auto daarvoor naar de garage zou gaan ging ook de kachel regelaar kapot. Deze is toen ook gelijk vervangen. Verder doet ie wat ie moet doen, auto is zeker niet heel zuinig maar dat wist ik van te voren. Het is een auto om lekker rustig in te rijden.

11-3 We horen al een rijdje een bonkend geluis na een inspectie gisteren blijkt er een stabilisator stangetje versleten/kapot te zijn bij het zoeken naar het gebonk werd ook gezien dat de stuurhuiskeringen aan beide zijden wat olie lekte. Morgen naar de garage voor reparatie (garantie).

12-3 Stabilisator stang rechtsvoor vervangen en de auto rijdt weer prima. Stuurhuis was wat vochtig maar dat kon verder geen kwaad.

Jaartje verder

Zo na een jaar en wat km zijn eerste beurt en APK laten uitvoeren. Bij deze beurt gevraagd de rubbers achter in te vetten....dat viel nog niet mee, alle bouten zaten muurvast. Hij kraakt wel wat minder maar ook voor een irritant gekraak daar de lagers van de veerpoten laten vervangen dat hielp niet meteen en ook nu soms nog wat gekraak uit de veering, lang leven alle drempels. Het stuurhuis (bekende kwaal) is heel licht vochtig maar kon nog geen kwaad, zou wel een prijzige reparatie zijn. Door de vele korte stukjes is het verbruik 1 op 9.3 wat aan de hoge kant zullen we maar zeggen. Maar door alle luxe ed toch een zeer fijne auto. Ook met de paardentrailer geen problemen.

Piepjes

Dacht zal nog maar eens een update geven. Remmen piepen al bijna een jaar ene keer zacht dan weer had en dan weer niet, auto is inmiddels 2x terug naar de garage geweest maar helaas het blijft. Het gekraak uit de vering/onderstel heb ik denk ik inmiddels de juiste rubbers voor gevonden. Die zijn rustig. Door de vele korte stukjes hebben we ook ineens last van sludge in de olie. Auto maar een paar keer wat langer gebruikt en met de hogere temp is dat probleem gelukkig opgelost.
Door alle kleine dingen en het gebruik voor de korte stukjes hebben we inmiddels wel besloten dat er weer een stadsauto moet komen en dat de Tucson weer wordt ingeruild.

Einde

Inmiddels besloten de auto in te ruilen. 11-08 gaat hij weg.

3,5

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens