Hyundai Lantra Wagon 1.6i GLS (1999)
Uitvoering | Lantra Wagon 1.6i GLS |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Voor mijn nieuwe baan moest ik veel woon-werkverkeer km’s maken. Daarom gekozen voor een auto op G3. Om eerlijk te zijn was hyundai niet mijn 1e keus maar de auto had weinig km’s, zag er goed uit, reed goed en ook belangrijk, was niet duur.
Achteraf heb ik zeker geen spijt. Sinds ik de lantra heb, heb ik dik 40dkm gereden en hij heeft me slechts 1x laten staan (accu). Verder schakelt en stuurt de lantra vrij licht/makkelijk en heeft ie veel opties (electr ramen, electr spiegels, cruise control, goede stoelen (jammer geen afstandsbediening bij mn cv)).
Wat tegenvalt is het geluid in de auto. Tot 120 km/u gaat het prima maar daarboven wordt het aantal decibels snel opgevoerd. Voor de duidelijkheid; ik ben geen coureur maar rijdt wel veel ’s nachts dus een volgende auto moet beter ’cruisen’ bij zo’n 140 km/u.
Motorisch is de lantra prima. Bij laatse grote beurt alleen nieuwe olie/ filters ed en 2 nwe remschijven voor. Heeft me slechts 1x laten staan en dat lag aan een afgeschreven accu ( en dat bij + 40 dkm).
Verder vervangen afgelopen jaar:
4 nieuwe banden (was nog niet nodig maar kwam er goedkoop aan)
Accu
Remschijven ed (zie grote beurt)
2 Schokdempers (auto hangt van nature wat ’in de kont’, achterkant is nog altijd laag maar door stuggere vering geen problemen bij combi zware belading en drempels).
APK was een koopje, 1 band was aandachtspunt verder geen bijzonderheden.
2 philips lampen (geven zichtbaar beter zicht).
De motor is duidelijk het sterkste punt van hyundai. Ik merk dat kleine dingetjes wat minder zijn. Oa. mijn raam aan de passagierskant gaat langzaam onhoog, hij hapt ergens (passagierskant) wat lucht als ik harder rijd 100, dashbord kraakt wel eens wat.
Al met al een prima auto, betrouwbaar en niet duur.
verkocht
De lantra is verkocht. Is een bijzonder betrouwbare auto gebleken. Toen ik de auto net had heb ik een grote beurt laten doen. Daarna nooit meer onderhoud bij een garage (muv van APK's (nooit problemen mee)). Af en toe moest er wat olie bij maar verder 0,0...
Fijne wagen!
ipv 227