Hyundai i30 1.6 CRDi VGT LP ActiveVersion (2007)

Hyundai i30 1.6 CRDi VGT LP ActiveVersion (2007)

Uitvoeringi30 1.6 CRDi VGT LP ActiveVersion
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Een deel van het jaar wonen wij in Oostenrijk. Op zoek naar een opvolger voor onze Skoda Fabia hebben we zoveel mogelijk autosites in Europa bezocht voor een auto in deze prijsklasse. Het viel ons op dat alle tests over de Hyundai I30 erg enthousiast waren. Toen we de prijs zagen, vielen we om van verbazing... Ongezien meteen in juli besteld. Het werd een 90pk CRDi Active versie, in de Cool uitvoering, inclusief aflevering e.d. kost die 15.670 Euro.(geen diesel BPM, zoals in Nederland).

De levering vond na twee keer uitstel, pas op 11 november plaats. Prachtige auto, super audio systeem met Ipod aansluiting, breedstralers, el. ramen voor. etc. In deze basisuitvoering wel ABS maar geen ESP, is eigenlijk voor een auto met dit vermogen niet nodig. Ik moet zeggen, dat ik verliefd werd op het model. Ik krijg ook complimenten van anderen over het model.

Hij werd geleverd met Hankook 185/65/15 banden. De winterbanden 195/65/15 zijn echt geweldig, de auto rijdt nog beter. Je kunt onder het rijden de banden niet horen. En de auto is echt extreem stil. Ga ook zomerbanden in die maat monteren.

Nu, na 7200 km. wordt hij nog stiller. De turbo wordt vanaf 1500 rpm sterk voelbaar, tot 2600 rpm. Het is dus echt een comfort auto, heerlijk mijn MP3 favoriete muziek afspelen. Het verbruik in Oostenrijk ligt in de winter op gemiddeld 5.4 L/ 100 km. Dat is voor 60% stad en de rest snelweg 130 km/uur, de toegestane snelheid. De auto heeft bij bergbeklimmen erg veel reserve vermogen.

Top:
Made in Europe
Heel veel zitruimte voor en achter
Stil
De hogedruk ruitensproeier
Boordcomputer
Audio installatie
Gekoeld handschoenenvakje
USB en Ipod aansluiting
Sportief-comfortabele aandrijving en rijgedrag
Goedkope reserve-onderdelen
Erg handig omklap systeem voor de achterstoelen

Flop:
Standaard 185 banden iets minder
Kunststof bekleding achterportieren krasgevoelig bij belading (skies!)