Hyundai i30 1.6 CRDi VGT HP DynamicVersion (2010)
| Uitvoering | i30 1.6 CRDi VGT HP DynamicVersion |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 100 km |
Gisteren, 8 januari 2010, mijn Corolla met een km-stand van 302.500 km ingeleverd tegen een Hyundai model: I30. Zowel de aflevering van de nieuwe I30-diessel als de eerste rijindrukken doen niet onder voor de vergelijkbare Toyota ervaringen, maar komt nog niet in de buurt van 8 jaar/300.000 km rijervaringen.
Het komend jaar ga ik u zeker op de hoogte brengen van mijn I30 ervaringen maar nogmaals de start doet niet onder voor die van A-merk Toyota.
18 december 2011, huidige km-stand staat op ruim 51.000 km. Deze Hyundai I30 bevalt uitstekend en doet wat je van een moderne auto mag verwachten en doet totaal niet onder voor de 12 nieuwe Toyota's die ik voorheen had. Geen enkele storing ervaren in de 2 jaar dat ik deze auto nu rijd. Perfecte weglegging en rijgedrag, zeer rijk uitgerust met o.a. climate controle, cruise controle, ABS, etc.etc... Het verbruik is ook zeer redelijk: 1 ltr:20km. De banden van deze Hyundai zijn ook goed wat betreft wegligging en slijtage.Slijtage is tot nu toe minimaal,ik schat deze banden te kunnen rijden tot 80.000 / 100.000 km.Ben de afgelopen 2 jaar met deze I30 met een Hobbycaravan erachter probleemloos en met veel rijcomfort naar Zuid Europa (Italie) gereden.Twee puntjes die ik wat minder positief ervaar ( en eigenlijk niet noemenswaardig) zijn: a) het folie van het stuur laat los , cq. is beschadigd ondanks normaal gebruik, b) de kosten van de grote onderhoudsbeurt was niet echt goedkoop.
Voor Danny8 heb ik nog de volgende melding als je op deze site zoekt naar Corolla 2001 302.000km dan kun je een uitgebreid review terugvinden.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Een keurig, betaalbaar OV-alternatief voor €5.500: de Corolla is nog betrouwbaar ook

Hyundai i30 1.4i CVVT Blue ActiveVersion (2010)

Test: Hyundai i30 1.4 - Kia Cee'd 1.6 - Mazda 3 1.6 - Peugeot 308 1.6

Test: Volkswagen Golf - Fiat Bravo - Ford Focus - Hyundai i30 - Opel Astra - Seat Leon - Toyota Auris - Peugeot 308